teške odluke pred vladom velike britanije

Novi britanski ministar finansija najavio povećanje pojedinih poreza

SvetU fokusuVesti

15.10.2022 14:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 26

Novi britanski ministar finansija najavio povećanje pojedinih poreza Novi britanski ministar finansija najavio povećanje pojedinih poreza
Novi britanski ministar finansija Džeremi Hant (Jeremy Hunt) najavio je rast nekih poreza, signalizirajući još jedan nagli zaokret u politici premijerke Liz Tras (Liz... Novi britanski ministar finansija najavio povećanje pojedinih poreza

Novi britanski ministar finansija Džeremi Hant (Jeremy Hunt) najavio je rast nekih poreza, signalizirajući još jedan nagli zaokret u politici premijerke Liz Tras (Liz Truss), i obećao teške odluke.

„Neki porezi neće biti smanjeni onoliko brzo koliko ljudi žele, a neki će porasti. Tako da će biti teško“, rekao je Hunt, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

Truss je, u pokušaju da smiri finansijska tržišta koja su u previranju već tri sedmice, u petak smenila Kvasija Kvartenga (Kwasija Kwartenga) s mesta ministra finansija i ukinula delove njihovog kontroverznog ekonomskog paketa.

Na hitno sazvanoj konferenciji za novinare nedugo nakon Kvartenge smene, Tras je rekla da će se stopa korporativnog poreza povećati, a da će državna potrošnja porasti manje nego što je prethodno planirano.

Hant je kazao da je stabilnost ono što treba ljudima, tržištu i državi.

On bi trebalo da objavi vladine srednjoročne budžetske planove 31. oktobra, što je ključni test njegove sposobnosti da pokaže ulagačima da se može obnoviti verodostojnost ekonomske politike.

Hant je rekao da se slaže s osnovnim pristupom Tras u pokušaju pokretanja ekonomskog rasta, ali da način na koji su ona i Kvarteng to učinili nije uspio, i dodao da je bilo grešaka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...