NOVI FINANSIJSKI PODSTREK ITALIJANSKOJ PRIVREDI Država izdvaja još 5,4 milijarde evra za pomoć najugroženijim sektorima

EUVesti

28.10.2020 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NOVI FINANSIJSKI PODSTREK ITALIJANSKOJ PRIVREDI Država izdvaja još 5,4 milijarde evra za pomoć najugroženijim sektorima NOVI FINANSIJSKI PODSTREK ITALIJANSKOJ PRIVREDI Država izdvaja još 5,4 milijarde evra za pomoć najugroženijim sektorima
Italijanska vlada odobrila je novi finansijski paket pomoći privrednicima pogođenim najnovijim restriktivnim merama u borbi sa epidemijom korona virusa, samo nekoliko sati pošto je... NOVI FINANSIJSKI PODSTREK ITALIJANSKOJ PRIVREDI Država izdvaja još 5,4 milijarde evra za pomoć najugroženijim sektorima

Italijanska vlada odobrila je novi finansijski paket pomoći privrednicima pogođenim najnovijim restriktivnim merama u borbi sa epidemijom korona virusa, samo nekoliko sati pošto je registrovan novi dnevni crni rekord obolelih i skočio broj umrlih.

Za razne oblike pomoći privredi biće izdvojeno 5,4 milijardi evra, rekli su premijer Ðuzepe Konte i ministar ekonomije Roberto Gualtijeri na konferenciji za medije u Rim, prenosi Tanjug pisanje Rojtersa.

„Vlada je donela uredbu koja će obezbediti hitnu kompenzaciju sektorima koje su trenutno u najtežoj situaciji“, rekao je Konte.

Ranije je Ministarstvo zdravlja objavilo je da je prema poslednjim podacima, novoobolelih od korona virsa 21.994, a da je umrla 221 osoba, što je prvi put od sredine maja da je u jednom danu preminulo više od 200 ljudi.

Foto: Tanjug/AP

Premijer Konte je u nedelju naredio zatvaranje barova i restorana u 18 časova, potpuno zatvaranje gimnastičkih sala, bioskopa i bazena, što je izazvalo proteste u zemlji.

Rojters dodaje da su istovremeno dok su Konte i Gualtijeri govorili u premijerovom kabinetu, oko 200 krajnjih desničara nedaleko od vlade, na Pjaca del Popolo, sukobilo s policijom.

„Razumemo patnje i ekonomske teškoće, ali nasilje se ne može opravdati i mislim da ga svi dobri italijanski građani ne mogu opravdati“, rekao je Konte.

Rojters prenosi i procene da nove mere neće povećati planirani deficit BDP od 10,5 odsto, a Gualtijeri tvrdi da italijanske javne finansije dobro stoje i da ovim novim merama neće biti ugrožene.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...