Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Godišnje promovisanje telefona obično donosi skok prodaje

Novi iPhone biće predstavljen 14. septembra

Hi-techLifestyleSvetVesti

8.9.2021 18:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Novi iPhone biće predstavljen 14. septembra Novi iPhone biće predstavljen 14. septembra
Kompanija Apple Inc. 14. septembra najavila je događaj pod nazivom „California Streaming“ na kojem se očekuje da će predstaviti svoju najnoviju liniju iPhone uređaja.... Novi iPhone biće predstavljen 14. septembra

Kompanija Apple Inc. 14. septembra najavila je događaj pod nazivom „California Streaming“ na kojem se očekuje da će predstaviti svoju najnoviju liniju iPhone uređaja.

Od 2013. godine, Apple je predstavljao nove modele iPhone -a svakog septembra. Prošle godine, ta prilika je odložena za oktobar zbog zastoja u proizvodnji koji se pripisuju pandemiji. Računarski gigant iz Kupertina u Kaliforniji, nije precizirao svoje novitete na ovogodišnjem događaju i nije odgovorio na postavljena pitanja. Kao i prošle godine, Appleova prezentacija će se prenositi putem interneta i odstupiće od svoje tradicije predstavljanja novih proizvoda ispred gledališta prepunih novinara, prenosi The Wall Street Journal .

Nakon što je Apple prošle godine uveo relativno značajne nadogradnje svojih popularnih pametnih telefona, analitičari očekuju dodatne promene u liniji za 2021. godinu. Poboljšanja bi mogla da se usredsrede na povećanje mogućnosti kamere telefona i produženje trajanja baterije, istakla je Apple-ov analitičar Gene Munšter (Gene Munster). Prošlogodišnji američki model iPhone 12 bio je prvi od Applea proizvoda, koji su uključivali 5G povezivanje, što poboljšava brzinu preuzimanja. Ovogodišnji telefoni mogli bi dodati tu mogućnost na više mesta širom sveta, izjavio je prošlog meseca analitičar Monness Crespi Hardt, Brajan Vajt (Brian White).

Godišnje predstavljanje telefona obično donosi skok prodaje, što se pokazalo u rezultatima za četvrti fiskalni kvartal. Kada su prošlogodišnji novi modeli odloženi za oktobar zbog pandemije, prihod od iPhonea pao je za 21 procenat u odnosu na prethodnu godinu u kvartalu, koji je trajao do septembra. Prodaja telefona za vreme praznika, u mesecima koji su usledili, pomogla je Apple-u da dostigne najbolji kvartalni prihod od 111,4 milijarde dolara.

Novi iPhone će verovatno navesti neke korisnike da bolje upoznaju uređaj koji trenutno koriste i da dobro razmisle da li je vredan promene ili ne, piše The Wall Street Journal.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...