poreska uprava zamenila dosadašnji formular

Novi PEP obrazac za podnošenje poreske prijave elektronskim putem

SrbijaVesti

13.11.2021 09:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Novi PEP obrazac za podnošenje poreske prijave elektronskim putem Novi PEP obrazac za podnošenje poreske prijave elektronskim putem
Izmenjenim Pravilnikom o podnošenju poreske prijave elektronskim putem, koji je stupio na snagu 30. oktobra ove godine, propisan je novi PEP obrazac. Kako se... Novi PEP obrazac za podnošenje poreske prijave elektronskim putem

Izmenjenim Pravilnikom o podnošenju poreske prijave elektronskim putem, koji je stupio na snagu 30. oktobra ove godine, propisan je novi PEP obrazac.

Kako se navodi na sajtu Poreske uprave, u pitanju je obrazac PEP – Ovlašćenje za upotrebu elektronskih servisa, a kojim je zamenjen dosadašnji obrazac.

Novi obrazac PEP u delu 4. obim ovlašćenja za upotrebu elektronskih servisa dopunjen je tačkom 4.6. fiskalizacija, kako bi se obveznicima fiskalizacije omogućilo da preko portala Poreske uprave ePorezi:

– podnose prijave PGJO – prijava sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije;

– podnesu prijavu FIP-EFU – izjava o zainteresovanosti za finansijsku podršku;

– pristupaju portalu Elektronski sistem za fiskalizaciju (https://tap.suf.purs.gov.rs/Home/Login).

Svi zakonski zastupnici poreskih obveznika koji su do stupanja na snagu izmene Pravilnika podneli obrazac PEP i dodelili ovlašćenje za sve elektronske servise pod tačkom 4.1, nemaju obavezu podnošenja novog PEP obrasca da bi dodelili ovlašćenje i za obim pod tačkom 4.6. fiskalizacija, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...