Privredna komora Srbije biće jedan od 19 partnera

Novi projekat podrške industriji tekstila, odeće, kože i obuće

SrbijaVesti

9.3.2024 12:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Novi projekat podrške industriji tekstila, odeće, kože i obuće Novi projekat podrške industriji tekstila, odeće, kože i obuće
Evropska konfederacija odeće i tekstila EURATEX pokrenula je novi projekat (AEQUALIS4TCLF) za podršku usavršavanju i prekvalifikacijama u industriji tekstila, odeće, kože i obuće (TCLF),... Novi projekat podrške industriji tekstila, odeće, kože i obuće

Evropska konfederacija odeće i tekstila EURATEX pokrenula je novi projekat (AEQUALIS4TCLF) za podršku usavršavanju i prekvalifikacijama u industriji tekstila, odeće, kože i obuće (TCLF), a Privredna komora Srbije (PKS) biće jedan od 19 partnera na ovom projektu u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu-Tehničkim fakultetom u Čačaku, saopštila je PKS.

Projekat, čija je ukupna vrednost 3,8 miliona evra, trajaće četiri godine.

PKS tim je lider radnog paketa koji ima za cilj promociju inovacija, različitosti (diversity), i dobrobiti zaposlenih (well-being) u okviru industrije TCLF, kaže Milica Ljubojević, sekretar Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS.

„Projekat ima dva glavna cilja. Pre svega, da ujedini Evropu u veštinama i prekvalifikacijama TCLF radne snage, što će omogućiti industriji da se pripremi za budućnost i postizanje održive i cirkularne ekonomije. Drugo, u fokusu je nedostatak veština u industriji, identifikovanje potreba za specifičnim veštinama, kao i razvoj novih nastavnih programa za održivu industriju”, objašnjava Ljubojević.

AEQUALIS4TCLF okuplja 19 partnera, uglavnom iz istočne i severne Evrope, koji će raditi zajedno u naredne četiri godine kako bi dali podsticaj usavršavanju i prekvalifikaciji radnika u TCLF industriji.

Projekat se realizuje u okviru EU Pakta za veštine, a sufinansira ga Evropska unija u okviru programa ERASMUS+ za podršku usavršavanju i prekvalifikaciji u okviru industrije TCLF.

 • SUNCE

  9.3.2024 #1 Author

  Tekstilna industrija u Srbiji vise uopste ne postoji.

  Odgovori

 • MAJA

  9.3.2024 #2 Author

  Nadam se da ce to malo pokrenuti ovu industriju

  Odgovori

 • MIKIMILE

  9.3.2024 #3 Author

  Bilo bi lepo

  Odgovori

 • ZELJKA

  10.3.2024 #4 Author

  Odlicno

  Odgovori

 • LEBRON

  10.3.2024 #5 Author

  Malo da se osvezi nase trziste

  Odgovori

 • BLIZANAC

  10.3.2024 #6 Author

  Jako je bitna podrška u današnje vreme

  Odgovori

 • NATI

  10.3.2024 #7 Author

  Znacice i ovo

  Odgovori

 • Manja

  10.3.2024 #8 Author

  Tekstilna industrija izumire kod nas, bilo bi lepo da opet zazivi…

  Odgovori

 • GAGA

  10.3.2024 #9 Author

  Videcemo kako ce biti

  Odgovori

 • DUCA

  11.3.2024 #10 Author

  Treba ulagati u tekstilnu industriju.

  Odgovori

 • LEA

  24.3.2024 #11 Author

  Neka, znaci i ovo

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...