od 10. do 12. marta u Dizeldorfu

PKS: Srpske vinarije i destilerije nastupaju na sajmu PROWEIN u Nemačkoj

Biznis

8.3.2024 12:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PKS: Srpske vinarije i destilerije nastupaju na sajmu PROWEIN u Nemačkoj PKS: Srpske vinarije i destilerije nastupaju na sajmu PROWEIN u Nemačkoj
Privredna komora Srbije (PKS) objavila je danas da zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje nastup 13 srpskih kompanija na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih... PKS: Srpske vinarije i destilerije nastupaju na sajmu PROWEIN u Nemačkoj

Privredna komora Srbije (PKS) objavila je danas da zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje nastup 13 srpskih kompanija na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića „PROWEIN“ 2024, koji će se održati u Dizeldorfu, u Nemačkoj, od 10. do 12. marta.

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se Vinarija „Doja“, Destilerija „Blagojević“, Vinarija „Drašković“, Destilerija „Šurlan“, Atelje vina „Šapat“, „Sena Spirits“, Vinarija „100 žena“, „Stara Sokolova“, Vinarija „Despotika“, Destilerija „Despot“, Vinarija „Aleksandrović“, Destilerija „Bosiljčić“ i „Emperus“ destilerija.

Kako je istaknuto, nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu, ocenjeno je iz PKS.

Podseća se da je „PROWEIN“ je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca.

Prethodno održan sajam je posetilo oko 50.000 posetilaca iz 141 zemlje, a predstavilo se blizu 6.000 izlagača iz 62 zemlje.

Više od 86 procenata ukupnog broja kompanija čine internacionalni izlagači, a sajam ove godine obeležava 30 godina postojanja.

  • Faith

    10.3.2024 #1 Author

    Svaka cast za nase, bilo je krajnje vreme da se probijemo sa nasim picima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...