NOVI REKORD U BROJU ZARAŽENIH U SVETU Više od 220 hiljada novoobolelih u jednom danu, najviše u SAD

SvetVesti

10.7.2020 10:57 Autor: Ljiljana Begović 1

NOVI REKORD U BROJU ZARAŽENIH U SVETU Više od 220 hiljada novoobolelih u jednom danu, najviše u SAD NOVI REKORD U BROJU ZARAŽENIH U SVETU Više od 220 hiljada novoobolelih u jednom danu, najviše u SAD
Širom sveta u poslednja 24 sata potvrđen je rekordan broj zaraženih korona virusom. Čak  223.230 novih slučajeva od kojih je najveći broj zabeležen u... NOVI REKORD U BROJU ZARAŽENIH U SVETU Više od 220 hiljada novoobolelih u jednom danu, najviše u SAD

Širom sveta u poslednja 24 sata potvrđen je rekordan broj zaraženih korona virusom. Čak  223.230 novih slučajeva od kojih je najveći broj zabeležen u SAD, 65.000, podaci su sa sajta Worldometers.com.

Ukupan broj zaraženih u SAD od izbijanja pandemije sada je viši od 3,11 miliona. Pored skoro 10.000 novih slučajeva na Floridi, Kalifornija i Teksas prijavili su svaki više od 7.000 novoobolelih. Zapadna Virdžinija i Juta takođe beleže rekorde, a broj novih slučajeva se povećava u 42 od 50 država, podaci su univerziteta Johns Hopkins.

Brazil polako popušta mere dok broj novozaraženih i dalje raste

Brazil je druga najpogođenija zemlja pandemijom korona virusa nakon SAD  i ima više od 1,7 miliona zaraženih. Mnogi delovi Brazila počeli su da se postupno otvaraju uprkos desetinama hiljada novih slučaja koji se beleže svakodnevno. Predsednik  Žair Bolsonaro (Jair Bolsonaro) protiv je uvođenja karantina, jer smatra da on donosi veću štetu po ekonomiju od štete koju donosi virus, piše CNN.

Foto: Tanjug/AP

Rekordan broj novih slučajeva u Japanu i Viktoriji

Posle nekoliko meseci kontrolisanog broja novih slučajeva zaraženih korona virusom, u Tokiju su za poslednja 24 sata registrovana 244 nova slučaja, što je novi dnevni rekord u japanskoj prestonici, rekli su lokalni zvaničnici. Većina novozaraženih u Tokiju ima između 22 i 40 godina, a reč je o mladima koji su nedovno odlazili u noćne klubove. Ukupan broj zaraženih u Japanu premašio je 21.000 a preminulo je oko 1.000 osoba, prenosi Tanjug pozivajući se na TASS.

U australijskoj državi Viktoriji zabeleženo je novih 288 slučajeva korona virusa, što je dnevni rekord dok je istovremeno sprovedeno više od 37.500 testiranja. U Melburnu je ponovo uveden karantin  trajaće šest nedelja, prenosi AP. Viktorija koja ima više od šest miliona stanovnika, prva je australijska država koja je preporučila svojim stanovnicima da nose maske, naročito u javnom prevozu i supermarketima.

Foto: Pixabay.com

Predsednica Bolivije pozitivna na Covid-19

Privremena predsednica Bolivije Žanin Anjez(Jeanine Anez ) pozitivna je na novi korona virus, ali kako je rekla, oseća se snažno i nastaviće da radi u izolaciji.“Osećam se dobro, osećam se snažno, nastaviću da radim virtuelno iz moje izolacije“, napisala je ona na Twiteru, prenosi AP. U Boliviji je poslednjih dana povećan broj inficiranih, a u toj zemlji zabranjena su masovna okupljanja kako bi se sprečilo širenje virusa.

Foto:Printscreen/youtube.com

Hongkong zatvara škole

Hongkong će zatvoriti sve škole usled porasta broja slučajeva lokalnog prenošenja korona virusa, prenosi Reuters. Pozivajući se na neimenovani medicinski izvor, navodi se da je još najmanje 30 ljudi bilo pozitivno na korona virus. Azijski finansijski centar prijavio je  42 nova slučaja, od kojih su 34 zaražena usled prenošenja virusa u lokalnoj zajednici.

Prema podacima SZO u svetu je trenutno zaraženo više od 12,4milona ljudi, umrlo je 557,566 osoba, oporavilo se  više od 7,2 miliona pacijenata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...