Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Delegacija japanskog Nideka u Srbiji nastavlja pregovore o velikoj investiciji

Novi Sad postaje industrijski centar, vreme za istorijsku prekretnicu

SrbijaVesti

23.2.2021 14:39 Autor: Aleksandra Vasić 3

Novi Sad postaje industrijski centar, vreme za istorijsku prekretnicu Novi Sad postaje industrijski centar, vreme za istorijsku prekretnicu
Predstavnici japanske kompanije Nidek posetili su Novi Sad kako bi nastavili pregovore o velikoj investiciji koju je prvi put u julu prošle godine pomenuo... Novi Sad postaje industrijski centar, vreme za istorijsku prekretnicu

Predstavnici japanske kompanije Nidek posetili su Novi Sad kako bi nastavili pregovore o velikoj investiciji koju je prvi put u julu prošle godine pomenuo predsednik Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa delegacijom koju je predvodio drugi čovek japanskog giganta Kintaro Izumida i predstavio im nekoliko lokacija za novu fabriku kao i poslovne prostore koji bi mogli da odgovaraju potrebama kompanije.

Foto: Istagram/Miloš Vučević

„Danas sam imao veliku privilegiju da u našem gradu ugostim gospodina Kintera Izumida, drugog čoveka moćnog japanskog Nideka, kompanije koja je jedan od globalnih lidera u proizvodnji elektromotora za vozila nove generacije i da mu pokažem nekoliko poslovnih lokacija koje bi im mogle odgovarati“, naveo je Vučević na Instagramu.

Novi Sad postaje industrijski centar, vreme je za istorijsku prekretnicu, poručio je Vučević.

Podsetio je da će ta investicija biti „teška“ skoro dve milijarde dolara, da je u planu kupovina 25 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Sever 4 i da će se u novoj fabrici proizvoditi do 300.000 jedinica do 2023. godine.

„Ovim naš grad postaje regionalni industrijski centar prvog reda, problem zapošljavanja će gotovo nestati, a posebno mi je drago što će visokokvalifikovani diplomci sa naših tehničkih fakulteta dobiti još jedno mesto za rad sa izuzetnim mogućnostima za poslovni napredak. Uskoro ćemo živeti onu realnost kakvu je naš Novi Sad uvek zasluživao, hodaćemo kroz jedan moćan i progresivni grad XXI veka, koji je na raskršću puteva, iz koga retko ko odlazi, već mu mnogi dolaze, jer znaju da ce im taj grad pružiti sve ono čemu teže“.

To je taj Novi Sad energije, ideja, rada i mladosti, zadovoljnih ljudi i porodica koji u svom gradu ostvaruju karijeru, radeći u prestižnim svetskim kompanijama koje traže vrhunsko obrazovanje, ali i nude izgradnju seta veština koje se retko gde drugde mogu steći, naveo je Vučević.

Foto: Printscreen youtube

Takođe, istakao je da je to Novi Sad koga više niko neće moći da zaustavi, grad koji će uskoro prevazići čak i ono što su donedavno bili samo snovi.

 • Gabi

  23.2.2021 #1 Author

  Samo se nadam da je u ove krupne planove, uključen i ekološki momenat, da ne dođe do dodatnog zagađenja

  Odgovori

 • Sara

  23.2.2021 #2 Author

  Na ekologiju niko ne misli

  Odgovori

 • Olivera

  25.2.2021 #3 Author

  Vise fabrika, vise posla, vise prosperiteta u Srbiji.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...