NOVO RADNO VREME U BEOGRADU Prodavnice i tržnice rade skraćeno

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

23.3.2020 17:29 Autor: Julijana Vincan 4

NOVO RADNO VREME U BEOGRADU Prodavnice i tržnice rade skraćeno NOVO RADNO VREME U BEOGRADU Prodavnice i tržnice rade skraćeno
Prateći preporuke nadležnih državnih institucija i Vlade Republike Srbije, većina prodavnica promenilo je svoje radno vreme širom Srbije, te će dosta prodajnih objekata i... NOVO RADNO VREME U BEOGRADU Prodavnice i tržnice rade skraćeno

Prateći preporuke nadležnih državnih institucija i Vlade Republike Srbije, većina prodavnica promenilo je svoje radno vreme širom Srbije, te će dosta prodajnih objekata i u Beogradu raditi od 7 do 15 časova, svakog dana u nedelji.

Palilulska i tržnica u okviru TC „Novi Beograd“ neće raditi, dok će trgovci na otvorenim pijacama biti za tezgama samo četvrtkom, petkom i subotom od osam do 15 sati.

„Na Palilulskoj pijaci ostaje da radi samo supermarket koji se nalazi na poslednjem nivou“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će ostale pijace, raditi skraćeno. „Svi na pijacama imamo prodavce kod kojih kupujemo određenu robu i to jeste draž tržnica. Mnogi od tih prodavaca imaju više od 65 godina. Oni koji nisu poslali mlađe da ih zamene, zadržaće mesta i kada sve ovo prođe naši tradicionalni prodavci biće za svojim tezgama“, istakao je Vesić.

Prodavnice Univereksporta, Trgoprometa, Idea, Roda marketi i Merkator hipermarket radiće po skraćenom radnom vremenom, skraćeno će raditi i Lidl, Maxi i Shop&Go, PerSu i mnogi drugi marketi.

Univereksport saopštava da su radi bezbednosti zaposlenih u prodavnicama i potrošača napravljene zaštitne barijere na kasama, kao i nalepnice na podovima zbog obaveznog razmaka od dva metra udaljenosti između ljudi. „Prostor unutar prodavnica se redovno dezinfikuje, što se odnosi i na svu opremu koja se koristi. Kasiri su opremljeni maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju“, navodi se u saopštenju.

Lidl navodi da prateći preporuke nadležnih državnih institucija i Vlade Srbije, kompanija uvodi izmene radnog vremena svojih prodavnica kako bi omogućili svim građanima da obave kupovinu, a svojim zaposlenima da stignu kućama pre 17 časova.

Mnoge prodavnice počele su u svojim objektima da stavljaju i obaveštenja o dozvoljenoj količini kupovine određenog proizvoda, a najčešće su na udaru ulje, brašno, kvasac, sredstva za dezinfekciju i slični artikli čija se potražnja povećala usled pojave pandemije korona virusa. U nekim zemljama, poput Danske, pitanje neratnomerne raspodele najpotrebnijih životnih sredstava, rešeno je povećanjem cene drugog komada istog artikla za kojim je velika potražnja za čak nekoliko puta.

Nedeljom, u periodu od četiri do sedam sati ujutru, odabrane prodavnice u Srbiji biće na usluzi samo osobama starijim od 65 godina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...