Podrška zelenim tehnologijama u domaćoj industriji

Novo solarno postrojenje fabrike u Petrovcu na Mlavi

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

22.6.2022 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Novo solarno postrojenje fabrike u Petrovcu na Mlavi Novo solarno postrojenje fabrike u Petrovcu na Mlavi
U Petrovcu na Mlavi je pušteno u rad novoizgrađeno solarno postrojenje fabrike Eko step pellet. Svečanosti je prisustvovala i ministarka privrede Anđelka Atanasković koja... Novo solarno postrojenje fabrike u Petrovcu na Mlavi

U Petrovcu na Mlavi je pušteno u rad novoizgrađeno solarno postrojenje fabrike Eko step pellet. Svečanosti je prisustvovala i ministarka privrede Anđelka Atanasković koja je istakla da je domaća privreda, kao generator sveukupnog napretka Republike Srbije, u fokusu svih programa podrške njenog ministarstva.

„U Strategiji industrijske politike od 2021. do 2030. godine i akcionim planom za njeno sprovođenje od 2021. do 2023. godine, koji je Vlada usvojila na predlog resornog ministarstva, nastojimo da povećamo konkurentnost domaće industrije“, izjavila je Atanasković, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Pozdravljajući izgradnju solarne elektrane, ministarka je čestitala predstavnicima kompanije početak nove faze zelenog poslovanja i održivog razvoja.

„Dugoročni cilj zelene transformacije privrede je očuvanje likvidnosti privrednih subjekata poslovanjem u skladu sa principima održivog razvoja. Strategija industrijske politike do 2030. godine posebnim merama pruža podršku upravo primeni zelenih tehnologija u industriji i privredi. Današnjim, prvim solarnim kilovatima, fabrika Eko step pellet potvrđuje da nije samo jedan od garanta snabdevenosti ogrevnim materijalima za domaćinstva širom Srbije, nego i saputnik Ministarstva privrede u realizaciji Strategije industrijske politike Republike Srbije od 2021 do 2030. godine“, naglasila je ministarka.

Fabrika Eko step pellet kupljena je iz stečaja 2017. godine.

Nosilac je žiga „Čuvarkuća“ Privredne komore Srbije kojim, kako piše u saopštenju, potvrđuje da snabdeva tržište proizvodima koji su 100 odsto domaćeg porekla.

EKO STEP PELLET DOO

SRPSKIH VLADARA 3, Petrovac na Mlavi, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
5.179.810 (2021)
Broj zaposlenih:
43 (2021)
 • SUNCOKRET

  23.6.2022 #1 Author

  Lepo, lepo da su naši ljudi preduzimkjivi, solarna energija je budućnost.

  Odgovori

 • MAJA

  23.6.2022 #2 Author

  Bas lepo sto se ulaze u industriju

  Odgovori

 • SNEZANA

  23.6.2022 #3 Author

  Napredujemo,tako i treba

  Odgovori

 • GINKO

  23.6.2022 #4 Author

  Izgleda ce to biti jedino rešenje za opstanak, mislim da cemo svi morati da pređemo na solarno

  Odgovori

 • TATJANA

  23.6.2022 #5 Author

  Koracamo polako ali sigurno

  Odgovori

 • GOCA BG

  23.6.2022 #6 Author

  Posao buducnosti…

  Odgovori

 • MarijaS

  29.6.2022 #7 Author

  Treba ulagati u solarnu energiju

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...