Američka kompanija kupuje Spirit Airlines za 3,8 milijardi dolara

Novom akvizicijom JetBlue postaje peti najveći avio-prevoznik u SAD

NovacPoslovanjeSvetVesti

28.7.2022 16:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Novom akvizicijom JetBlue postaje peti najveći avio-prevoznik u SAD Novom akvizicijom JetBlue postaje peti najveći avio-prevoznik u SAD
Avio-kompanija JetBlue pristala je da otkupi prevoznika Spirit Airlines za 3,8 milijardi dolara. Ova akvizicija će učiniti Jet Blue petim najvećim prevoznikom u Sjedinjenim... Novom akvizicijom JetBlue postaje peti najveći avio-prevoznik u SAD

Avio-kompanija JetBlue pristala je da otkupi prevoznika Spirit Airlines za 3,8 milijardi dolara. Ova akvizicija će učiniti Jet Blue petim najvećim prevoznikom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija JetBlue je u saopštenju navela da će otkupiti akcije Spirita u gotovini po ceni od 33,50 dolara po deonici. To uključuje i pretplatu u gotovini od 2,5 dolara po akciji koja će biti isplaćena nakon što akcionari Spirita odobre transakciju, i taksu od 10 centi po akciji na mesečnom nivou, od januara do zaključenja ugovora, piše Insider.

Sporazum je ostvaren nekoliko sati nakon što je kompanija Spirit Airlines potpisala prekid ugovora o spajanju sa avio-prevoznikom Frontier Airlines, koji je najavila u februaru ove godine.

Kompanija JetBlue je u poslednjih nekoliko meseci podigla svoju ponudu za otkup Spirita, pokrenuvši tako nadmetanje sa firmom Frontier.

Zvaničnici prevoznika JetBlue su naveli da je Spirit odbio ponudu za otkup od 3,6 milijardi dolara koju je kompanija dala u proleće, iako su prethodno prihvatili 2,9 milijardi dolara ponuđenih za spajanje sa kompanijom Frontier. Upravni odbor Spirita je saopštio da je ta ponuda kompanije JetBlue podrazumevala “neprihvatljiv nivo rizika” prilikom zaključenja posla.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...