najveći godišnji pad registrovan u Sloveniji

Obim maloprodaje smanjen i u EU, i u evrozoni

EUVesti

6.9.2023 14:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Obim maloprodaje smanjen i u EU, i u evrozoni Obim maloprodaje smanjen i u EU, i u evrozoni
Obim maloprodaje smanjen je za jedan odsto u evrozoni i 1,2 procenta u Evropskoj uniji u julu na godišnjem nivou, navodi Eurostat. Na mesečnom... Obim maloprodaje smanjen i u EU, i u evrozoni

Obim maloprodaje smanjen je za jedan odsto u evrozoni i 1,2 procenta u Evropskoj uniji u julu na godišnjem nivou, navodi Eurostat.

Na mesečnom nivou, obim trgovine na malo smanjen je za 0,2 odsto u evrozoni i 0,3 procenta u EU, u odnosu na jun 2023. godine, prenela je Anadolu Agency.

Prema podacima Eurostata, obim trgovine na malo u zoni evra u istom periodu smanjen je za 3,4 odsto za automobilska goriva, a za 2,2 odsto za hranu, piće i duvan.

U međuvremenu, obim maloprodaje neprehrambenih proizvoda povećan je za 1,1 procenat.

„U EU je obim trgovine na malo opao za 3,9 odsto za automobilska goriva i za 2,4 odsto za hranu, piće i duvan, dok je za neprehrambene proizvode porastao za 0,7 odsto”, dodaje Eurostat.

Među državama članicama najveći godišnji pad registrovan je u Sloveniji (minus 16,3 odsto), Estoniji (minus 8,6) i Mađarskoj (minus 7,6), dok su Španija (8,6), administracija kiparskih Grka (8,0) i Luksemburg (6,9 odsto) zabeležili najveća povećanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...