ODRŽIVI RAZVOJ PRIORITET U POSLOVANJU HEMOFARMA Smanjenje utroška energije i vode u proizvodnji

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

28.12.2020 12:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ODRŽIVI RAZVOJ PRIORITET U POSLOVANJU HEMOFARMA Smanjenje utroška energije i vode u proizvodnji ODRŽIVI RAZVOJ PRIORITET U POSLOVANJU HEMOFARMA Smanjenje utroška energije i vode u proizvodnji
Uprkos stalnom rastu proizvodnje, Hemofarm je u prethodnom periodu uspeo da smanji utrošak energenata u proizvodnim procesima. Tokom poslednje decenije koja je protekla u... ODRŽIVI RAZVOJ PRIORITET U POSLOVANJU HEMOFARMA Smanjenje utroška energije i vode u proizvodnji

Uprkos stalnom rastu proizvodnje, Hemofarm je u prethodnom periodu uspeo da smanji utrošak energenata u proizvodnim procesima. Tokom poslednje decenije koja je protekla u velikoj posvećenosti održivom razvoju, kompanija je smanjila potrošnju vode za oko godinu dana njenog prosečnog korišćenja i sačuvala oko 157 hektara šuma što je približno površini od 200 fudbalskih terena, istaknuto je u Hemofarmovom Izveštaju o održivom razvoju za 2019. godinu.

„Za nas u Hemofarmu održivi razvoj nije ništa drugo do domaćinsko poslovanje,ono unutar kuće, ali i prema zajednici. Prošle godine postavili smo brojne rekorde u poslovanju: od istorijskog obima proizvodnje i veličine proizvodnog portfolija do novog rasta prodaje. Zabeležili smo povećanje broja zaposlenih i skoro 27 miliona evra investicija u proizvodnu opremu i inovativne tehnologije. Održivi razvoj jednak je snažnom imunitetu – on se stvara i jača kako bi se uspešno nastavilo dalje. Tako je i nas u Hemofarmu ojačao i dobro pripremio za pandemijsku krizu koja je usledila”, ističe dr Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Foto:Hemofarm.com

U izveštaju se dodaje i da udeo domaćih dobavljača kod Hemofarma iznosi oko 88 odsto, a da je oko 82 odsto profizvoda upakovano u ambalažu od recikliranog kartona (30 miliona više nego u 2018. godini).

Takođe se ističe da Hemofarm poseduje sopstvene reni bunare čime ne opterećuje sistem javnog vodovoda, a da su fluoroscentne cevi zamenjene sa 1.980 novih LED sijalica.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...