OGROMNA POTRAŽNJA ZA BICIKLIMA U BIH Najviše dvotočkaša uvezeno iz Srbije

EkologijaLifestyleRegionU fokusuVestiZdravlje

16.8.2020 14:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OGROMNA POTRAŽNJA ZA BICIKLIMA U BIH Najviše dvotočkaša uvezeno iz Srbije OGROMNA POTRAŽNJA ZA BICIKLIMA U BIH Najviše dvotočkaša uvezeno iz Srbije
Potražnja za biciklima u Bosni i Hercegovini naglo je porasla u jeku pandemije. Za sedam meseci 2020, BiH je uvezla bicikala u vrednosti od... OGROMNA POTRAŽNJA ZA BICIKLIMA U BIH Najviše dvotočkaša uvezeno iz Srbije

Potražnja za biciklima u Bosni i Hercegovini naglo je porasla u jeku pandemije. Za sedam meseci 2020, BiH je uvezla bicikala u vrednosti od 7,3 miliona konvertibilnih maraka (3,7 miliona evra), što je za 2,4 miliona maraka više nego u istom periodu lane.

Poređenja radi, za sedam meseci prošle godine u BiH je uvezeno bicikala u vrednosti od 4,9 miliona maraka, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Foto: Pixabay.com

„Bicikli su jedna od retkih vrsta robe čija je vrednost uvoza znatno porasla“, istakli su, kako prenosi Tanjug, u UIO.

Najviše bicikala uvezeno je iz Srbije, u vrednosti od 2,37 miliona maraka, dok je na drugom mestu Kina (2,18 miliona KM), kao i iz Bugarske i Nemačke.

Da je potražnja za biciklima porasla u celom svetu potvrđuju podaci proizvođača tih dvotočkaša. Jedan od najvećih austrijskih proizvođača bicikala, kompanija KTM, umesto 800, u jeku pandemije proizvodi 1.000, a uskoro planiraju da dnevnu proizvodnju povećaju na 1.200 bicikala.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...