OKO MILIJARDU DOLARA SRPSKIM PREDUZEĆIMA NA PROLEĆE Mali sa DFC dogovara novu garantnu šemu

SrbijaVesti

18.12.2020 11:12 Autor: Julijana Vincan 0

OKO MILIJARDU DOLARA SRPSKIM PREDUZEĆIMA NA PROLEĆE Mali sa DFC dogovara novu garantnu šemu OKO MILIJARDU DOLARA SRPSKIM PREDUZEĆIMA NA PROLEĆE Mali sa DFC dogovara novu garantnu šemu
Na temu nove garante šeme za kreditiranje srpskih preduzeća razgovarali su Ministar finansija Siniša Mali i direktor kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC)... OKO MILIJARDU DOLARA SRPSKIM PREDUZEĆIMA NA PROLEĆE Mali sa DFC dogovara novu garantnu šemu

Na temu nove garante šeme za kreditiranje srpskih preduzeća razgovarali su Ministar finansija Siniša Mali i direktor kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu, Džonom Jovanovićem.

„Dogovaramo buduće zajedničke aktivnosti, između ostalog i novu garantnu šemu, koja će dodatno pomoći našoj privredi da obezbedi neophodnu likvidnost“, objavio je Ministar finansija na instagramu.

Mali je ranije izjavio da bi do kraja januara trebalo da potpiše sporazum sa DFC za finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima u vrednosti oko 1,1 milijardu dolara. Kako je istakao, garantna šema kreditiranja DFC trebalo bi da zaživi već na proleće.

„Ukupna vrednost garantne šeme kredita i direktne podrške malim i srednjim preduzećima u Srbiji je oko milijardu do 1,1 milijardu dolara. Očekujem već na proleće da počne realizacija garantne šeme“, naglasio je Ministar finansija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...