najveći broj letova izostao u americi

Omikron otkazao oko 4.500 letova tokom božićnih praznika

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

25.12.2021 10:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Omikron otkazao oko 4.500 letova tokom božićnih praznika Omikron otkazao oko 4.500 letova tokom božićnih praznika
Putnici koji su planirali putovanja tokom božićnih praznika suočeni su poremećajem aviosaobraćaja širom sveta, jer su aviokompanije zbog omikron soja korona virusa otkazale više... Omikron otkazao oko 4.500 letova tokom božićnih praznika

Putnici koji su planirali putovanja tokom božićnih praznika suočeni su poremećajem aviosaobraćaja širom sveta, jer su aviokompanije zbog omikron soja korona virusa otkazale više od 4.500 letova, navodi se na veb stranici kompanije koja prati aviosaobraćaja.

Otkazan je veliki broj letova zbog omikron soja korona virusa koji se veoma brzo širi, pa su aviokompanije ostale bez većeg broja svojih zaposlenih, prenosi Tanjug pozivajući se na Guardian.

Na veb stranica kompanije Flajt Aver koja prati aviosaobraćaj u svetu navodi se da je sinoć, na Badnje veče, otkazano 2.175 letova širom sveta.

Otprilike četvrtina svih otkazanih letova je potvrđena u Sjedinjenim Američkim Državama, a još 1.779 letova se otkazuje u drugim delovima sveta u subotu, na dan Božića, kao i još 402 leta planirana za dan posle Božića.

Najveći broj letova otkazalo je pet kompanija – China Eastern 474 leta, Air China 188, United 177 letova, Air India 160 i američka Delta 150.

Prema podacima sa sajta Flight Aware, broj otkazanih putovanja je u petak premašio cifru od 3.000, što predstavlja najnoviji udarac za aviokompanije koje su očekivale da tokom praznične sezone nadoknade bar deo ogromnih gubitaka iz prethodne dve, piše New York Times.

Aviokompanija Delta saopštila je da je otkazala 135 letova nakon što je iscrpela sve resurse, uključujući i preusmeravanje i zamenu aviona i posade za opsluživanje redovnih letova. Kao glavni razlog otkazivanja, kompanija je navela riziču epidemijsku situaciju, a u drugom planu tek potencijalne loše vremenske uslove.

United Airlines je otkazala najmanje 150 letova koje je trebalo da izvede u petak, kao i 44 subotnjih. I druge aviokompanija, druge aviokompanije, uključujući JetBlue i Allegiant. Jedina kompanija koja nije obustavila letove je American Airlines.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...