ONLAJN TRGOVINA U SRBIJI POVEĆANA ZA 80 ODSTO Kupovina preko interneta sve zastupljenija

NovacSrbijaVesti

15.5.2020 14:53 Autor: Marija Jovanović 3

ONLAJN TRGOVINA U SRBIJI POVEĆANA ZA 80 ODSTO Kupovina preko interneta sve zastupljenija ONLAJN TRGOVINA U SRBIJI POVEĆANA ZA 80 ODSTO Kupovina preko interneta sve zastupljenija
Građani Srbije, u prva tri meseca ove godine, trgovali su putem internet na domaćim i međunarodnim sajtovima 80 odsto više, nego u istom periodu... ONLAJN TRGOVINA U SRBIJI POVEĆANA ZA 80 ODSTO Kupovina preko interneta sve zastupljenija

Građani Srbije, u prva tri meseca ove godine, trgovali su putem internet na domaćim i međunarodnim sajtovima 80 odsto više, nego u istom periodu prošle godine. Kako pokazuju preliminarni podaci Narodne banke Srbije (NBS), vrednost tog prometa u domaćoj valuti premašila je 5,5 milijardi dinara.  

Da je značajan rast zabeležen i kod domaćih trgovaca u onlajn biznisu, takozvanom E-komercu, potvrđuje i Milutin Svirčev, vlasnik prve online prodavnice pića u Srbiji.

“Iako je do skoro o e-komercu bilo malo reči, istina je da su naši ljudi vrlo zainteresovani za ovakav vid kupovine, koja ne samo da im omogućava komfor i udobnost, već im dodatno štedi vreme i resurse koji su im neophodni za tradicionalni odlazak u radnje i markete“, naglašava za Biznis.rs Svirčev.

Kako kaže, broj poseta u njihovoj online prodavnici tokom pandemije korona virusa znatno je porastao i iznosio više od 25.000 poseta na mesečnom nivou, dok je sesija, odnosno onih posetilaca koji su se više puta vraćali, bilo znatno više od pomenute brojke. Od toga je uspešno realizovano više od 500 transakcija i dostava na kućnu adresu kako u Beogradu, tako i na teritoriji cele Srbije.

“Imajući u vidu da naš asortiman čini veliki broj proizvoda koji ne spada u grupu proizvoda široke potrošnje, ovaj broj izvršenih transakcija je samim tim izuzetno visok, posebno ako uzmemo u obzir celokupnu situaciju koju je sa sobom donela pandemija korona virusa. Ovakav vid online kupovine ne samo da štedi novac i vreme, nego se pokazao kao najpouzdaniji i najsigurniji način u smislu prevencije širenja dalje epidemije”, zaključuje Svirčev.

  • Iva

    15.5.2020 #1 Author

    Sigurna sam da je internet prodaja posebno porasla tokom pandemije, jer smo svi bili zatvoreni

    Odgovori

  • Nikola.Nidzo

    16.5.2020 #2 Author

    Pa sasvim logicno kad nismo mogli da izadjemo iz kuce

    Odgovori

  • sanja

    18.5.2020 #3 Author

    odlicno, to je jedna od retkih dobrih stvari koje nam je donela korona
    kupujte kod malih domacih proiyvodjaca. ne samo u velikim marketima
    tako je korist visetruka.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...