inovacije za olakšanje komunikacije i regionalne saradnje

Online platforma PKS za razvoj poslovanja malih i srednjih kompanija

InovacijePreduzetnikSrbijaVesti

23.6.2021 08:09 Autor: Miljan Paunović 0

Online platforma PKS za razvoj poslovanja malih i srednjih kompanija Online platforma PKS za razvoj poslovanja malih i srednjih kompanija
Privredna komora Srbije organizovaće 25. juna onlajn konferenciju na kojoj će biti predstavljeni programi podrške i kreditne linije za mala i srednja preduzeća na... Online platforma PKS za razvoj poslovanja malih i srednjih kompanija

Privredna komora Srbije organizovaće 25. juna onlajn konferenciju na kojoj će biti predstavljeni programi podrške i kreditne linije za mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu, kao i mogućnosti finansiranja putem rizičnog kapitala (venture capital), navodi se u saopštenju.

Кonferencija koja će biti održana u okviru WB EDIF Poslovnog foruma 2021. i u partnerstvu sa Evropskom mrežom preduzetništva (EEN) i Evropskim investicionim fondom (EIF), biće održana putem inovativne onlajn platforme FINNO https://finno.b2match.io/ namenjene razvoju poslovanja kompanija iz regiona.

„Osnovna ideja uspostavljanja FINNO platforme bila je da malim i srednjim kompanijama pružimo potpune informacije o dostupnim izvorima finansiranja iz evropskih i regionalnih fondova i programa finansijske podrške“, rekla je pomoćnica direktora Sektora za zastupanje i zaštitu interesa članica PКS Gordana Tiodorović.

Ona je dodala da platforma pored izvora finansiranja poslovnih projekata sadrži objedinjene aktuelne pozive i vesti, bazu ponude i potražnje kao i povezivanje kompanija kako bi razvijale tehnologije i inovacije.

Platforma, koja je razvijena na inicijativu Privredne komore Srbije, kao koordinatora EEN Srbija konzorcijuma i uz podršku EEN konzorcijuma regiona, nudi mogućnost organizacije onlajn događaja i bilateralnih susreta, ali sadrži i sve neophodne informacije o raspoloživim EU i regionalnim fondovima i programima finansijske podrške.

Cilj je da na jednom mestu budu sve potrebne informacije za razvoj inovativnosti, konkurentnosti i poslovanja kompanija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Кreiranje FINNO platforme podržali su i evropski partneri.

Marko Đulijani iz Evropskog investicionog fonda je istakao da informativna platforma poput ove može da bude veoma korisna za preduzeća koja na taj način mogu direktno da se upoznaju sa EU inicijativama koje su im na raspolaganju.

Siniša Marčić iz Regionalnog saveta za saradnju je rekao da je jedan od ključnih ciljeva Akcionog plana za Zajedničko regionalno tržište do 2024. godine stvaranje dinamičnog inovacionog ekosistema na prostoru Zapadnog Balkana i podsticanje industrijskog razvoja, a da ova platforma predstavlja moćan alat za dostizanje tih ciljeva.

„S jedne strane platforma omogućava bolju informisanost o dostupnim fondovima Evropske unije i njihovoj boljoj iskorišćenosti, dok će mogućnost bilateralnog povezivanja i poslovanja kompanija unaprediti poslovanje, razvoj ekonomija i život građana u regionu Balkana“, poručio je Marčić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...