Cene "crnog zlata" i dalje iznad 115 dolara

OPEC+ ostaje pri odluci o odobrenom povećanju proizvodnje u julu i avgustu

BiznisSvetVesti

1.7.2022 11:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

OPEC+ ostaje pri odluci o odobrenom povećanju proizvodnje u julu i avgustu OPEC+ ostaje pri odluci o odobrenom povećanju proizvodnje u julu i avgustu
Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njeni saveznici složili su se da ostanu pri prethodno odobrenom povećanju proizvodnje nafte za jul i avgust, ali... OPEC+ ostaje pri odluci o odobrenom povećanju proizvodnje u julu i avgustu

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njeni saveznici složili su se da ostanu pri prethodno odobrenom povećanju proizvodnje nafte za jul i avgust, ali su se suzdržali od bilo kakvih razgovora o proizvodnoj politici od septembra.

To znači da će proizvodnja, prema odluci sa sastanka održanog 2. juna, biti povećana u julu i avgustu 648.000 barela dnevno, u odnosu na prvobitni plan kada su bila predviđena mesečna povećanja od 432.000 barela dnevno, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Sastanak grupe održan je nekoliko dana pre puta američkog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden) na Bliski istok, tokom kojeg će posetiti i Saudijsku Arabiju, gde se očekuje da će pokušati da izvrši pritisak na kraljevstvo da poveća proizvodnju.

Cene nafte skočile su na najviši nivo od 2008. ubrzo nakon što su Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropa nametnule sankcije Rusiji, ali su se od tada povukle. Cene su i dalje visoke i kreću se iznad 115 dolara po barelu.

  • MAJA

    2.7.2022 #1 Author

    Odluke še ne manjaju taki lako ko njih

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.7.2022 #2 Author

    Sto je veca nestabilnost to ce biti veca cena nafte…

    Odgovori

  • GAGA

    3.7.2022 #3 Author

    Pokusavaju da nadomeste rusku naftu, ali sad po svojim uslovima

    Odgovori

  • Milovan94

    3.7.2022 #4 Author

    Dosta jaka cena.

    Odgovori

  • LUKA

    3.7.2022 #5 Author

    Cena nije realna

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...