Najveći doprinos dale isporuke hemijsko- farmaceutskih proizvoda

Oporavak švajcarskog izvoza u avgustu

Vesti

20.9.2023 12:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Oporavak švajcarskog izvoza u avgustu Oporavak švajcarskog izvoza u avgustu
Švajcarski izvoz oporavio se u avgustu, odražavajući pojačane isporuke hemijskih i farmaceutskih proizvoda, pokazali su u podaci carinske uprave. Izvoz je u avgustu porastao... Oporavak švajcarskog izvoza u avgustu

Švajcarski izvoz oporavio se u avgustu, odražavajući pojačane isporuke hemijskih i farmaceutskih proizvoda, pokazali su u podaci carinske uprave.

Izvoz je u avgustu porastao 5,9 odsto u odnosu na jul kada se prema revidiranim podacima smanjio 4,9 odsto, prenosi Mina, pozivajući se na Hrportfolio.

Uvoz je uvećan 1,5 odsto, nakon pada od 1,8 odsto u prethodnom mesecu.

Nominalno je izvoz na mesečnom nivou porastao 3,8 odsto, a uvoz 6,6 odsto.

Trgovinski bilans za avgust pokazao je višak u razmeni sa svetom od 3,21 milijardu švajcarskih franaka, veći 26 odsto nego u prethodnom mesecu.

Oporavak izvoza odražava gotovo isključivo veće pošiljke hemijsko-farmaceutskih proizvoda, koji su činili i dve trećine rasta uvoza, ističu u carinskoj upravi.

Prema Federaciji švajcarske industrije satova, izvoz satova porastao je u avgustu četiri odsto u odnosu na isti prošlogodišnji mesec, potvrdivši procene o normalizaciji rasta u drugoj polovini godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...