investicioni rejting stabilan

Oporavak turizma u Hrvatskoj podigao procenu rasta BDP

RegionVesti

18.9.2021 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Oporavak turizma u Hrvatskoj podigao procenu rasta BDP Oporavak turizma u Hrvatskoj podigao procenu rasta BDP
Agencija Standard & Poor’s potvrdila je u petak investicioni rejting Hrvatske BBB-/A-3, uz stabilne izglede. Procenu rasta hrvatske privrede u ovoj godini podigla je... Oporavak turizma u Hrvatskoj podigao procenu rasta BDP

Agencija Standard & Poor’s potvrdila je u petak investicioni rejting Hrvatske BBB-/A-3, uz stabilne izglede. Procenu rasta hrvatske privrede u ovoj godini podigla je zahvaljujući oporavku turizma od posledica pandemije Covida-19.

Standard & Poor’s je podigao rejting Hrvatske na investicijski nivo ‘BBB-/A-3’ u martu 2019. godine, uz stabilne izglede, i od tada ga nije menjao, pišu Vijesti.hrt.

Agencija je podigla procenu rasta hrvatske privrede u ovoj godini sa 5,1 na 6,5 odsto, ukazujući na očekivani rast turizma koji se oporavlja od posledica pandemije Covida-19.

Iz agencije ističu i da je ključni cilj vlade brzo usvajanje evra, nakon ulaska u „Tečajni mehanizam“ (ERM II) u 2020. godini.

Upozoravaju ipak da je pandemija promenila trend poboljšanja stanja u proračunu iz prethodnog perioda, procenivši da se javni dug iskazan udelom u BDP-u neće vratiti na pretkrizi nivo do 2025. godine. Prošle godine dostigao je po njihovoj proceni rekordnih 88,7 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...