Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
investicija vredna gotovo 10 milijardi dinara

Opremu za bolje poslovanje dobiće skoro 700 privrednika

PoslovanjePreduzetnikSvetVesti

25.9.2021 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Opremu za bolje poslovanje dobiće skoro 700 privrednika Opremu za bolje poslovanje dobiće skoro 700 privrednika
Novu opremu za bolje poslovanje, dobiće gotovo 700 privrednih subjekata širom Srbije, zahvaljujući bespovratnim sredstvima Ministarstva privrede i investiciji od skoro 10 milijardi dinara,... Opremu za bolje poslovanje dobiće skoro 700 privrednika

Novu opremu za bolje poslovanje, dobiće gotovo 700 privrednih subjekata širom Srbije, zahvaljujući bespovratnim sredstvima Ministarstva privrede i investiciji od skoro 10 milijardi dinara, saopštilo je u subotu Ministarstvo privrede.

Ovi podaci posebno su značajni u godini nakon krize izazvane epidemijom korona virusa, koja je udarac nanela i sektoru malih i srednjih preduzeća.

Kroz Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini, koji je namenjen mikro, malim i srednjim privrednim društvima, preduzetnicima i zadrugama, za samo šest meseci odobreno je gotovo 700 zahteva u iznosu od 1,9 milijardi dinara bespovratnih sredstava, dok vrednost investicija odobrenih zahteva iznosi 9,7 milijardi dinara, prenosi Tanjug.

Za ovaj program opredeljeno je 2,05 milijardi dinara i predstavlja kombinaciju od 25 odsto bespovratnih sredstava, 70 odsto izuzetno povoljnog kredita banke ili lizing kuće, dok pet dsto obezbeđuje sama firma.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...