OSMA ŽRTVA U SRBIJI MUŠKARAC IZ ŠAPCA, MUP proverava njegove kontakte

SrbijaVesti

27.3.2020 12:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Šapcu od posledica korona virusa preminuo je muškarac (62) iz tog grada, što je osma žrtva ovog virusa...

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Šapcu od posledica korona virusa preminuo je muškarac (62) iz tog grada, što je osma žrtva ovog virusa u Srbiji. On je preminuo 25. marta i bio je pozitivan na korona virus, rekao je u petak v.d. direktor šabačkog Zavoda za javno zdravlje Branko Vujković na konferenciji za novinare u tom zavodu.

Muškarac je uzorkovan odmah pošto je u bolnicu primljen sa teškom kliničkom slikom, ali je preminuo tokom noći, dok su nadležni u petak potvrdili da je bio zaražen, kazao je Vujković i dodao da je pacijent imao i druge zdravstvene tegobe, gojaznost, hipertenziju i dijabetes.

On se prvi put lekarima javio 23. marta, hospitalizovan je 25. marta zbog respiratornih tegoba koje nisu prolazile, a preminuo iste večeri nešto pre ponoći, preneli su u petak beogradski mediji. Potvrda da je bio pozitivan na Covid-19, kako prenose Novosti, šabačkom Zavodu za javno zdravlje stigla je u četvrtak tokom noći.

MUP Srbije preduzima sve potrebne mere da evidentira ljude sa kojima je muškarac iz Šapca komunicirao jer je, kako se navodi, imao mnoštvo poslovnih kontakata.

U Srbiji su u četvrtak tokom noći i dana preminule tri osobe od posledica izazvanih korona virusom, čime je broj žrtava povećan na sedam. U četvrtak do 15 sati, prema podacima Ministarstva zdravlja, registrovano je 73 novoobolelih, a ukupan broj zaraženih u Srbiji iznosi 457, među kojima su i dve bebe. Do sada je u nacionalnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 1.456 osoba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...