Kriza u kineskom gigantu za razvoj nekretnina

Osnivač i predsednik kompanije Evergrande pod policijskim nadzorom

Firme u fokusuNekretnineSvetVesti

27.9.2023 09:25 Autor: Vladimir Jokanović 0

Osnivač i predsednik kompanije Evergrande pod policijskim nadzorom Osnivač i predsednik kompanije Evergrande pod policijskim nadzorom
Kineski milijarder Hui Ka Jan, osnivač i predsednik kompanije za razvoj nekretnina China Evergrande Group, stavljen je pod policijsku kontrolu. Policija ga je ranije... Osnivač i predsednik kompanije Evergrande pod policijskim nadzorom

Kineski milijarder Hui Ka Jan, osnivač i predsednik kompanije za razvoj nekretnina China Evergrande Group, stavljen je pod policijsku kontrolu. Policija ga je ranije ovog meseca odvela na određenu lokaciju gde je pod stalnim nadzorom, navode neimenovani izvori.

Nije jasno zbog čega je Hui stavljen na mere kućnog nadzora, navodi Bloomberg, dodajući da je taj potez vrsta policijske akcije koji nije formalni pritvor ili hapšenje, pa ne znači da će Hui biti optužen za krivično delo.

Agencija Reuters navodi da Evergrande nije odgovorio na njen zahtev za komentar. Ranije ovog meseca, policija u južnoj Kini privela je više zaposlenih u jedinici za upravljanje bogatstvom u kompaniji Evergrande, što sugeriše pokretanje nove istrage.

Evergrande je najzaduženiji svetski investitor za nekretnine i u centru je krize u sektoru nekretnina u Kini, koji je od kraja 2021. godine propustio niz plaćanja dugova, što je usporilo rast druge po veličini svetske ekonomije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...