Kriza u kineskom sektoru nekretnina

Uhapšeni menadžeri kompanije Evergrande za upravljanje bogatstvom

NekretnineNovacSvet

18.9.2023 12:25 Autor: Vladimir Jokanović 2

Uhapšeni menadžeri kompanije Evergrande za upravljanje bogatstvom Uhapšeni menadžeri kompanije Evergrande za upravljanje bogatstvom
Policija u Kini privela je deo osoblja u jedinici za upravljanje bogatstvom kompanije China Evergrande Group, što sugeriše novu istragu koja bi mogla da... Uhapšeni menadžeri kompanije Evergrande za upravljanje bogatstvom

Policija u Kini privela je deo osoblja u jedinici za upravljanje bogatstvom kompanije China Evergrande Group, što sugeriše novu istragu koja bi mogla da pogorša situaciju u ovom gigantu nekretnina.

„Nedavno su organi javne bezbednosti preduzeli krivične prinudne mere protiv Dua i drugih osumnjičenih kriminalaca u kompaniji Evergrande Financial Wealth Menagement Co.“, saopštila je gradska policija Šenžena, prenosi Reuters.

Du Liang bio je generalni direktor i pravni zastupnik odeljenja kompanije Evergrande za upravljanje bogatstvom tokom protesta nezadovoljnih investitora 2021. godine. U policijskom saopštenju nije preciziran ukupan broj privedenih niti pod kojim optužbama i kada su privedeni.

Policija je saopštila da je istraga o jedinici za finansijsko upravljanje u toku i pozvala investitore da prijave sve dalje finansijske malverzacije. China Evergrande je najzaduženiji investitor za nekretnine u svetu i nalazi se u središtu krize u kineskom sektoru nekretnina, koji je od kraja 2021. godine ušao u spiralu neplaćanja dugova.

China Evergrande Group, koja trenutno prolazi kroz dugotrajno restruktuiranje duga, zbog čega je oslobodila deo sredstava, saopštila je prošle nedelje da je odložila donošenje odlike o restruktuiranju offshore duga od septembra za oktobar.

Trgovina akcijama kompanije Evergrande bila je suspendovana na 17 meseci do prošlog meseca. Moody’s je u četvrtak smanjio izglede za kineski imovinski sektor sa stabilnih na negativne, navodeći ekonomske izazove za koje je rekao da će umanjiti prodaju uprkos vladinoj podršci. Akcije kompanije Evergrande opale su ponedeljak za 25 odsto.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...