kineski predsednik podržava razvoj i inovacije msp

Osnivanje berze u Pekingu za mala i srednja preduzeća

InovacijePreduzetnikSvetVesti

2.9.2021 18:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Osnivanje berze u Pekingu za mala i srednja preduzeća Osnivanje berze u Pekingu za mala i srednja preduzeća
Predsednik Kine Si Ðinping najavio je u četvrtak osnivanje berze u kineskoj prestonici, Pekingu, koja će služiti malim i srednjim preduzećima (MSP). To će... Osnivanje berze u Pekingu za mala i srednja preduzeća

Predsednik Kine Si Ðinping najavio je u četvrtak osnivanje berze u kineskoj prestonici, Pekingu, koja će služiti malim i srednjim preduzećima (MSP).

To će biti treća berza u ovoj zemlji, pored dve postojeće u kontinentalnoj Kini od kojih se jedna nalazi u glavnom finansijskom centru, Šangaju, a druga u Šenženu, gradu na jugu države, na granici sa Hong Kongom.

U video obraćanju na otvaranju kineskog Međunarodnog sajma za trgovinu uslugama (CIFTIS), predsednik Si je rekao da će Kina nastaviti da podržava razvoj MSP zasnovan na inovacijama, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

To će, dodao je on, biti učinjeno „dubljom reformom Nove treće platforme i uspostavljanjem Pekinške berze kao primarne platforme za opsluživanje inovativno orijentisanih malih i srednjih preduzeća“.

Kineski regulator za hartije od vrednosti saopštio je da će osnivanje berze u Pekingu pomoći da se prodube strukturne reforme na strani finansijske ponude i da se unapredi sistem tržišta kapitala. „Mala i srednja preduzeća mogu da rade odlične stvari“, ocenila je Komisija za hartije od vrednosti (CSRC).

Predsednik Si je u govoru povodom otvaranja sajma CIFTIS u Pekingu, takođe poručio da će Kina „stvoriti više mogućnosti za saradnju povećanjem podrške rastu sektora usluga u zemljama uključenim u inicijativu “Pojas i put“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...