Evro dizel 209, benzin 198 dinara

Cena goriva na benzinskim pumpama ostaje ista

AutomobiliNovacSrbijaU fokusuVesti

17.6.2022 13:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Cena goriva na benzinskim pumpama ostaje ista Cena goriva na benzinskim pumpama ostaje ista
U narednih sedam dana cene goriva se neće menjati na benzinskim pumpama u Srbiji. Isto kao i u prethodne nedelje evro dizel je 209... Cena goriva na benzinskim pumpama ostaje ista

U narednih sedam dana cene goriva se neće menjati na benzinskim pumpama u Srbiji. Isto kao i u prethodne nedelje evro dizel je 209 dinara, a evro premijum BMB 95, 198 dinara za litar, saopštilo je kao i svakog petka od kada je uvedena Uredba Ministarstvo za trgovinu, telekomunikacije i turizam.

Cenovnik će važiti do sledećeg petka.

Podsetimo, Vlada Srbije je radi sprečavanja većih poremećaja na tržištu goriva i očuvanja životnog standarda stanovništva, 10. februara usvojila Uredbu o ograničenju cena goriva na benzinskim pumpama. Uredba je od tada bila produžena više puta, a prema poslednjim izmenama Uredbe ograničenje cena naftnih derivata je produženo do 30. juna ove godine.

Uredba je u nekoliko navrata i dorađivana. Pre mesec dana usvojena je izmenjena uredba koja se odnosi na ograničavanje cena evro dizela i evro premijuma BMB 95.

Izmene su se odnosile na zaradu benzinskih pumpi kojima je omogućena za dinar veća marža. Najviša maloprodajna cena evro dizela i benzina, prema Uredbi, dobija se kada se prosečna veleprodajna cena ovog derivata uveća za sedam dinara.

Privremeno je smanjen i iznos akciza na derivate nafte za 15 odsto. Uredba o kontrolisanim cenama i visini akcize Vlada Srbije produžila je do 30. juna.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...