Slobodna trgovina do kraja godine kod granice sa Srbijom

Otvaranje prve bescarinske zone u Republici Srpskoj

RegionVesti

17.6.2021 08:17 Autor: Ljiljana Begović 1

Otvaranje prve bescarinske zone u Republici Srpskoj Otvaranje prve bescarinske zone u Republici Srpskoj
Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević najavio je da će, sinhronizacijom rada Vlade RS i opštine Bratunac, biti pokrenut rad prve bescarinske... Otvaranje prve bescarinske zone u Republici Srpskoj

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević najavio je da će, sinhronizacijom rada Vlade RS i opštine Bratunac, biti pokrenut rad prve bescarinske poslovne zone u RS kod novog graničnog prelaza sa Srbijom u bratunačkoj opštini.

„Zajedničkim radom i zaključcima Vlade Republike Srpske i Srbije obezbediće se uređenje infrastrukture u budućoj poslovnoj zoni. Na tom pitanju ćemo intenzivno raditi i očekujemo prvu privrednu aktivnost u toj zoni krajem godine“, rekao je Petričević nakon sastanka sa načelnikom ove opštine Srđanom Rankićem.

On je ocenio da će otvaranjem slobodne poslovne zone biti iskorišćeni svi benefiti opštine Bratunac u smislu njenog položaja, dobrih odnosa i saradnje sa susednim opštinama u Republici Srpskoj i Srbiji, dodajući da će se ova aktivnost realizovati u okviru projekta ‘Podrinje’ koji će zajednički finansirati Vlade Republike Srpske i Srbije.

Rukovanje
Pixabay.com

Rankić je zahvalio ministru Petričeviću na poseti i podršci aktivnostima koje se vode na izgradnji i otvaranju bescarinske poslovne zone kod mosta na Drini i graničnog prelaza ‘Bratoljub’ između Bratunca i Ljubovije. On je objasnio da je urađen značajan administrativni deo posla u okviru priprema za otvaranje slobodne industrijske zone.

„Izvršili smo izmenu regulacionog plana područja na kojem će se graditi industrijska zona, urađena je studija ekonomske opravdanosti, određeni elaborati i idejni projekti prema utvrđenoj dinamici. Nastavljamo aktivnosti da bismo do kraja godine već imali prve privredne subjekte u slobodnoj zoni“, zaključio je Rankić, prenosi Klix.ba.

  • JANA

    29.4.2022 #1 Author

    Lepa vest za nase komsije ,konacno ce moci i oni malo da kuouju ,a da ne pretplacuju …

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...