biće upriličene nacionalne izložbe Češke, Turske, Holandije, Austrije i indije

Otvoren 46. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

BiznisBolji posaoManifestacijeU fokusuVesti

27.4.2022 13:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Otvoren 46. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu Otvoren 46. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu
Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 46. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, pod motom „Budućnost u izgradnji“, na kome će se do 30. aprila predstaviti... Otvoren 46. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 46. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, pod motom „Budućnost u izgradnji“, na kome će se do 30. aprila predstaviti izlagači iz 23 države.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je na otvaranju da je ova manifestacija najbolji pokazatelj ekonomskog napretka i razvoja Srbije.

„Iza nas su dve teške godine, tokom kojih je građevinarstvo u Srbiji pokazalo da je sposobno da izdrži izazove i da zadrži visok stepen efikasnosti rada i ono što je najvažnije – da obezbedi stalan priliv investicija. Sada gledamo u budućnost i postavljamo osnove za dalji nastavak istorijskog talasa investicija u srpski građevinski sektor“, izjavio je Momirović.

Podsetio je da je brzu prugu Beograd – Novi Sad gradilo oko 150 firmi, od čega je oko 80 odsto njih, odnosno oko 120 angažovanih firmi bilo iz Srbije, kao i da je oko 10.0000 domaćih radnika bilo angažovano na tom projektu.

Momirović je istakao da Vlada Srbije nastavlja investicioni ciklus u velike infrastrukturne projekte – od nastavka gradnje brze pruge ka Budimpešti i rekonstrukciji pruge od Beograda do Niša, preko izgradnje autoputeva širom Srbije, pa do podizanja kapaciteta lučke infrastrukture.

„Naš plan je i da u okviru projekata izgradnje komunalne infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Republici Srbiji u sledećih pet godina izgradimo 7.000 kilometara kanalizicione mreže i više od 250 postrojenja za preradu otpadnih voda“, istakao je ministar.

Na ovaj način, kako je naglasio, rešiće se problem sa kojim se suočava oko tri miliona stanovnika i obezbediti uslovi da do 2027. godine 80 odsto domaćinstava u Srbiju bude priključeno na kanalizacionu mrežu.

Sajam građevinarstva u Beogradu obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije, istraživanje i projektovanje, izgradnju i održavanje objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji.

Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa najsavremenijim materijalima, uređajima i alatima koji se upotrebljavaju u građevinarstvu, kao i novim tehnologijama i materijalima koje se koriste u izolaciji od buke i vlage.

Na sajmu će biti predstavljene nacionalne izložbe Češke, Turske, Holandije, Austrije i po prvi put Indije, a očekuje se i veći broj izlagača iz Poljske, kao i kompanija koje će izlagati organizovano preko privrednih komora Republike Srpske i Tuzle.

Kao prateća manifestacija Sajma građevinarstva na Beogradskom sajmu se održava i Sajam kamena i prateće industrije.

Sajam je namenjen pre svega stručnoj publici, ali će i drugi posetioci moći na jednom mestu da saznaju više o izgradnji porodičnih ili poslovnih objekata.

  • GOCA BG

    27.4.2022 #1 Author

    Uvek odlicno posecen sajam…

    Odgovori

  • SNEZANA

    28.4.2022 #3 Author

    Konacno posle korone lepe vesti,vrlo korisno

    Odgovori

  • VERA

    2.5.2022 #5 Author

    Odlična prilika da se prate savremeni materijali i tehnologije iz građevinarstva.

    Odgovori

  • SLAVICA

    2.7.2023 #6 Author

    Za svakoga po nesto

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...