prijave se mogu poslati do 20. aprila

Otvoren konkurs za proizvođače organske hrane, nagradni fond 2,5 miliona dinara

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

10.2.2022 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Otvoren konkurs za proizvođače organske hrane, nagradni fond 2,5 miliona dinara Otvoren konkurs za proizvođače organske hrane, nagradni fond 2,5 miliona dinara
NLB banka i Komercijalna banka, članice NLB grupe, saopštile su u četvrtak da pokreću 11. po redu Organik (Organic) konkurs, namenjen organskim proizvođačima hrane.... Otvoren konkurs za proizvođače organske hrane, nagradni fond 2,5 miliona dinara

NLB banka i Komercijalna banka, članice NLB grupe, saopštile su u četvrtak da pokreću 11. po redu Organik (Organic) konkurs, namenjen organskim proizvođačima hrane.

Kako je saopšteno, u okviru konkursa će biti nagrađeno pet projekata iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara, prenosi Beta.

Konkurs je otvoren od 10. februara do 20. aprila, a pravo učešća imaju poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Oni koji budu ocenjeni kao najbolji biće nagrađeni jednakim novčanim nagradama u iznosu od po 500.000 dinara.

Navedeno je i da će pristigle projekte i ideje ocenjivati stručna komisija koju vode redovni profesori Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, profesorka Snežana Oljača i profesor Vladan Bogdanović, uz predstavnike obe banke.

Projekte treba dostaviti elektronskim putem na organic@nlb.rs i organic@kombank.com ili poštom na adrese NLB banka a.d. Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165v, 11070 Novi Beograd i Komercijalna banka AD Beograd, Svetog Save 14, 11000 Beograd, sa naznakom „Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane“.

Organik konkurs održava se od 2012. godine, a do sada je učestvovalo ukupno 585 projekata, od kojih je nagrađeno 37, dok je prošla godina bila rekordna po broju pristiglih prijava, kojih je bilo 84.

  • GAGA

    10.2.2022 #1 Author

    Nadam se da ovog puta nagradu nece dobiti neka nova Jovanjica. Mada, kad bolje razmislim, za njih je 4000 evra sica

    Odgovori

  • NATI29

    10.2.2022 #2 Author

    Zanimljiv konkurs trebaju svi koji mogu da se prijave

    Odgovori

  • JANA

    10.2.2022 #3 Author

    jako je lepo cuti da država pomaže poljoprivredna gazdinstva i svi se trebaju prijaviti na konkurs i probati izbaciti GMO proizvode koji su zastupljeni od strane EU…

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    10.2.2022 #4 Author

    Organska hrana polako postaje trend, zato se toliko i investira u te projekte.

    Odgovori

  • VERA

    10.2.2022 #5 Author

    Odlični rezultati za proizvođače organske hrane. Nadamo se da će ove godine biti oboren rekordbu broju prijava. Povećava se broj sertifikovanih organskih proizvođača jer raste i potražnja za zdravom hranom iako su manji prinosi i veća cena.

    Odgovori

  • Zorica S.

    11.2.2022 #6 Author

    Verovatno ce se mnogi prijaviti,ima dosta ljubitelja organske hrane…..

    Odgovori

  • ZVE84

    11.2.2022 #7 Author

    Nisam sigurna da organska hrana u Srbiji može da se proizvodi! Koliki nam je stepen zagađenost vazduha, zemlje?!

    Odgovori

  • STRELAC

    11.2.2022 #8 Author

    Svaka pomoc je dobrodosla.Nazalost,mi malo tih organskih proizvoda i mozemo da kupimo jer uglavnom idu za izvoz,a mi uvozimo GMO proizvode iz Evrope.

    Odgovori

  • Lelica

    11.2.2022 #9 Author

    Dobra stvar,ali kad ne bi bilo unapred namestanja pobede bilo bi super.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    11.2.2022 #10 Author

    zdrava hrana je najbitnije za čoveka, prirodu…. organsko treba da našoj državi bude prioritet da se pomognu proizvođaći jer je jako skup proces

    Odgovori

  • MARIJANA

    11.2.2022 #11 Author

    Bas mi je drago!! 🌻

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...