Šta donosi američki zakon koji u nazivu pominje snove i obećanja

Otvoren put za 2,3 miliona imigranata ka državljanstvu SAD

SvetU fokusuVesti

20.3.2021 17:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvoren put za 2,3 miliona imigranata ka državljanstvu SAD Otvoren put za 2,3 miliona imigranata ka državljanstvu SAD
Ove nedelje je Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio predlog “Zakona o snovima i obećanjima”, jedan od dva glavna predloga za rešenje imigracije, koji su... Otvoren put za 2,3 miliona imigranata ka državljanstvu SAD

Ove nedelje je Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio predlog “Zakona o snovima i obećanjima”, jedan od dva glavna predloga za rešenje imigracije, koji su ovih dana podneti od strane administracije predsednika Bajdena.

Ako se zakon i usvoji, 2,3 miliona ilegalnih imigranata koji su u Ameriku stigli kao maloletnici mogu se nadati američkom državljanstvu.

Najmanje 300.000 imigranata u Americi koji imaju privremeni zaštićeni status ili odložen prinudni odlazak, boravak na bazi humanitarnih razloga, takođe bi moglo da se nada stalnom boravku, naravno ako bude ispunjavalo uslove koje predviđa zakon.

Za donošenje zakona glasali su svi predstavnici demokrata u Predstavničkom domu, a pridružilo im se i devet republikanaca, te je glasanje završeno rezultatom 228 “za” i 197 “protiv”.

Predlog pomenutog zakona predviđa da svi koji su u SAD stigli pre 18. godine života imaju mogućnost da podnesu zahtev za desetogodišnji uslovni, stalni boravak. Kandidati se kvalifikuju ako su stekli fakultetsku diplomu ili su dve godine pohađali visoku školu, dve godine služili vojsku ili tri godine radili u Americi.

Usvojeni predlog je upućen Senatu i, ako bude potpisan, to predviđa da i deca imigranata koja imaju privremene radne vize imaju mogućnost podnošenja zahteva za status koji nije zasnovan na zapošljavanju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...