PAD BDP U ITALIJI IZMEĐU 9 I 13 ODSTO Guverner centralne banke: Biće manje posla, više siromašnih

EUVesti

29.5.2020 15:55 Autor: Vladimir Jokanović 0

PAD BDP U ITALIJI IZMEĐU 9 I 13 ODSTO Guverner centralne banke: Biće manje posla, više siromašnih PAD BDP U ITALIJI IZMEĐU 9 I 13 ODSTO Guverner centralne banke: Biće manje posla, više siromašnih
Guverner Banke Italija Injacio Visko (Ignazio Visco) prognozirao je da bi posle pandemije korona virusa u ovoj zemlji društveni proizvod narednih meseci mogao opasti... PAD BDP U ITALIJI IZMEĐU 9 I 13 ODSTO Guverner centralne banke: Biće manje posla, više siromašnih

Guverner Banke Italija Injacio Visko (Ignazio Visco) prognozirao je da bi posle pandemije korona virusa u ovoj zemlji društveni proizvod narednih meseci mogao opasti između 9 i 13 odsto, a, kako je rekao, mogući su rast neazposlenosti, socijalno nezadovoljstvo i porast broja osiromašenih porodica.

Prema rečima guvernera biće veoma teško progonozirati kako će se situacija u “post-Covid-19” fazama dalje razvijati, ali da je “jedino sigurno da još ništa ne znamo sa sigurnošću”. “Ono što možemo potvrditi”, rekao je Visko, kako prenosi Tanjug, pozivajući se na Huffington Post, jeste da će problemi italijanskih porodica trajati, biće manje posla, potrošnja će se smanjiti, jer će se ljudi truditi da uštede s obzirom na to da će budućnost biti neizvesna”.

On je podržao mere koje je donela vlada premijera Đuzepe Kontea (Giuseppe Conte) za saniranje posledica pandemije korona virusa, i apelovao na sve društvene subjekte da “raskinu sa inercijom starih navika i povrate sposobnost razvoja i rasta”. Epidemija korona virusa najteže je pogodila Lombardiju, najbogatiji region Italije, koji doprinosi sa 22 odsto nacionalnom BDP.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...