PAD NEMAČKE EKONOMIJE ZA 7,1 ODSTO, najavljuje IfW Oporavak sledi tek iduće godine

EUVesti

19.5.2020 14:12 Autor: Julijana Vincan 1

PAD NEMAČKE EKONOMIJE ZA 7,1 ODSTO, najavljuje IfW Oporavak sledi tek iduće godine PAD NEMAČKE EKONOMIJE ZA 7,1 ODSTO, najavljuje IfW Oporavak sledi tek iduće godine
Nemačka ekonomija verovatno će se smanjiti za 7,1 procenta ove godine što je rezultat krize izazvane pandemijom Covid-19, a onda će porasti 7,2 odsto... PAD NEMAČKE EKONOMIJE ZA 7,1 ODSTO, najavljuje IfW Oporavak sledi tek iduće godine

Nemačka ekonomija verovatno će se smanjiti za 7,1 procenta ove godine što je rezultat krize izazvane pandemijom Covid-19, a onda će porasti 7,2 odsto iduće godine, ocenio je u izveštaju objavljenom u utorak Svetski institut za ekonomiju (IfW).

Na vrhuncu krize, nemački BDP smanjio se za više od 15 odsto zbog šoka prouzrokovanog korona virusom i ceo april je bio na tom nivou”, navode iz instituta iz Kila. Prognozirano je da će najveća evropska ekonomija verovatno pasti do 11,3 procenta u drugom kvartalu, ali da je od trećeg očekuje rast.

  • SUNCOKRET

    19.4.2022 #1 Author

    Naša ekonomija raste za 7 % a Nemačka pada za 7 % neko bi rekao vau. To što se zadužuje mo nenormalno i sto ne možemo ništa bez nemačkog i stranog kapitala to nema veze. Bajke za decu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...