Evro na najnižem nivou u odnosu na dolar još od 2017. godine

Pada vrednost fjučersa na evropskim berzama

EUNovacVesti

27.4.2022 10:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pada vrednost fjučersa na evropskim berzama Pada vrednost fjučersa na evropskim berzama
Tenzije sa Rusijom vezane za zalihe energenata su značajno eskalirale, uzrokujući tako pad vrednosti evropskih fjučersa i podstičući zabrinutost u vezi sa ekonomskim rastom... Pada vrednost fjučersa na evropskim berzama

Tenzije sa Rusijom vezane za zalihe energenata su značajno eskalirale, uzrokujući tako pad vrednosti evropskih fjučersa i podstičući zabrinutost u vezi sa ekonomskim rastom u regionu.

Fjučersi Euro Stoxx 50 indeksa u Londonu su pali gotovo jedan odsto, pre nego što su umanjili gubitke na 0,2 odsto. Ovakvo opadanje vrednosti dolazi nakon što je S&P 500 indeks zabeležio gubitke od 2,8 odsto, koje su uzrokovale konstantna bojazan da će Federalne rezerve pooštriti monetranu politiku i zabrinutost vezana za zatvaranja u Šangaju, piše Bloomberg.

Nakon najave Rusije da će obustaviti isporuke gasa u Bugarsku i Poljsku, evro je pao na najniži nivo u odnosu da dolar još od 2017. godine. Evropske cene gasa oštro su skočile pošto su trgovci počeli da uračunavaju rizike da druge zemlje pogodi nestašica, što je povećalo bojazan od daljeg rasta inflacije.

Evropske akcije ove godine su pod pritiscima zbog zabrinutosti vezane za monetarne politike centralnih banaka, rastuće inflacije i ekonomskih gubitaka uzrokovanih sukobom u Ukrajini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...