Video-platforma BiliBili izgubila 9,2 odsto berzanske vrednosti

Pada vrednost kineskih tehnoloških akcija

BerzaNovacSvetVesti

8.4.2022 15:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Pada vrednost kineskih tehnoloških akcija Pada vrednost kineskih tehnoloških akcija
Vrednost kineskih tehnoloških akcija nastavlja da pada zbog opšte zabrinutosti vezane za inflaciju i oštrih mera američke centralne banke (FED) koje su smanjile vrednost... Pada vrednost kineskih tehnoloških akcija

Vrednost kineskih tehnoloških akcija nastavlja da pada zbog opšte zabrinutosti vezane za inflaciju i oštrih mera američke centralne banke (FED) koje su smanjile vrednost akcija.

Tehnološki indeks Hang Seng, koji prati vrednost akcija kompanija listiranih u Hongkongu, u jutarnjem trgovanju je bio niži za čak tri odsto. Tome su doprineli primetni gubici video-platforme Bilibili, koja beleži pad vrednosti akcija od 9,2 odsto, kao i 6,2 odsto niže cene akcija veb-sajta za rezervacije putovanja Trip.com, piše Financial Times.

Kineske tehnološke akcije, koje su osetljivije u odnosu na one iz susednih zemalja, beleže pad vrednosti u tri uzastopna trgovanja, što je podstaknuto sve jasnijim signalima američke centralne banke koji ukazuju na agresivno zatezanje monetarne politike.

Referentni indeks Hang Seng je u petak je dodatno pao za 1,1 odsto, dok je CSI 300 na berzi u Šangaju niži 0,8 odsto.

Cene akcija na ostalim azijskim berzama se nisu mnogo menjale, dok je australijski S&P/ASX 200 indeks porastao 0,7 odsto. Japanski Topix je pao za 0,5 odsto, a južnokorejski Kospi za 0,4 odsto.

Cene nafte su se takođe stabilizovale. Barelom Brent sirove nafte se trgovalo po ceni od 100,8 dolara, a vrednost WTI je pala za 0,3 odsto, na 95, 83 dolara.

Fjučersi na evropskim berzama su imali bolju startnu poziciju, pa su ugovori FTSE 100 indeksa porasli za 0,8 odsto, a Euro Stoxx 50 za jedan odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...