PAKET POMOĆI ZA OPORAVAK PRIVREDE TREBA DA SADRŽI VIŠE GRANTOVA, NE ZAJMOVA Ističu ekonomisti MMF

EUVesti

29.6.2020 10:31 Autor: Ljiljana Begović 0

PAKET POMOĆI ZA OPORAVAK PRIVREDE TREBA DA SADRŽI VIŠE GRANTOVA, NE ZAJMOVA Ističu ekonomisti MMF PAKET POMOĆI ZA OPORAVAK PRIVREDE TREBA DA SADRŽI VIŠE GRANTOVA, NE ZAJMOVA Ističu ekonomisti MMF
Glavni ekonomista Međunarodnog monetarnog fonda Gita Gopinat (Gita Gopinath) izjavila je da paket mera Evropske unije za pomoć privredi da se oporavi od pandemije... PAKET POMOĆI ZA OPORAVAK PRIVREDE TREBA DA SADRŽI VIŠE GRANTOVA, NE ZAJMOVA Ističu ekonomisti MMF

Glavni ekonomista Međunarodnog monetarnog fonda Gita Gopinat (Gita Gopinath) izjavila je da paket mera Evropske unije za pomoć privredi da se oporavi od pandemije korona virusa treba većim delom da se sastoji od grantova, a ne od zajmova.

„U suprotnom, paket mera neće generisati ekonomski oporavak“, ocenila je Gopinat u izjavi koju je objavio nemački magazin Der Spiegel, prenosi Tanjug.

Lideri EU dogovorili su se u aprilu da formiraju fond za hitnu podršku privrednom oporavku 27-članog bloka od pandemije, a o konačnim detaljima tek treba da se dogovore.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...