Firma specijalizovana za sajber bezbednost predstavila kvartalne rezultate

Pala vrednost akcija američke kompanije Zscaler

BerzaHi-techNovacPoslovanjeVesti

28.2.2022 18:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Pala vrednost akcija američke kompanije Zscaler Pala vrednost akcija američke kompanije Zscaler
Cene akcija kompanije Zscaler, čija je osnovna delatnost sajber bezbednost, pale su zbog smanjenog interesovanja ulagača izazvanog projekcijama kompanije za fiskalnu 2022. godinu. Međutim,... Pala vrednost akcija američke kompanije Zscaler

Cene akcija kompanije Zscaler, čija je osnovna delatnost sajber bezbednost, pale su zbog smanjenog interesovanja ulagača izazvanog projekcijama kompanije za fiskalnu 2022. godinu. Međutim, analitičari su i dalje optimistični.

Akcije ove kompanije u jednom trenutku beležile se pad vrednosti veći od 21 odsto u Nasdaq indeksu na svetskom tržištu, a nakon oporavka zaključile su trgovanje sa cenom nižom za 15,77 odsto. Prošlog petka zabeležen je pad od 15 odsto, što je rezultat objave kvartalnih rezultata kompanije.

U kalifornijskom ogranku kompanije Zscaler, koja se bavi cloud tehnologijama i računarskom sigurnošću, finansijski rezultati su, ipak, nadmašili očekivanja analitičara.

Prema navodima analitičara iz finansijske firme Morningstar, očekivana vrednost deonica kompanije ostaje 265 dolara. U nedeljniku Barron’s navodi se da će prihod kompanije Zscaler, ako i prilagođena zarada po deonici, za fisklanu 2022. godinu biti “relativno” u skladu sa predviđanjima koja je dao Wall Street, a prema kojima će zarada biti oko 55 centi po akciji na prihod od 1,03 milijarde dolara.

Ipak, analitičar u RBC Capital Markets Metju Hedberg (Matthew Hedberg) piše da postoji zabrinutost u vezi sa rastom naplata u odnosu na 76 odsto u prethodnom kvartalu, prenosi Capital.com, pozivajući se na Barron’s.

Analitičar u firmi Mizuho Securities Greg Moskovic (Gregg Moskowitz) složio se sa tim da bi naplate mogle biti glavni uzrok pada akcija u petak, ali on nije preterano zabrinut. Prema njegovim predviđanjima, kupovna stopa će ostati ista, a ciljanu vrednost akcije sada, umesto na 360, procenjuje na 350 dolara.

  • SANJA

    28.2.2022 #1 Author

    Nek i ameri malo padnu

    Odgovori

  • IRINA

    4.3.2022 #2 Author

    ne pratim berze ali situacija je komplikovana kako zbog kovida tako i zbog krize to utiče svakak

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...