nova usluga od ove nedelje

PayPal omogućiće britanskim korisnicima da kupuju i prodaju kriptovalute

BankeFirme u fokusuNovacSvetU fokusuVesti

24.8.2021 19:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PayPal omogućiće britanskim korisnicima da kupuju i prodaju kriptovalute PayPal omogućiće britanskim korisnicima da kupuju i prodaju kriptovalute
Platni gigant PayPal omogućiće svojim korisnicima u Velikoj Britaniji da prvi put prodaju i kupuju kriptovalute putem platne platforme. Kompanija je istakla da će... PayPal omogućiće britanskim korisnicima da kupuju i prodaju kriptovalute

Platni gigant PayPal omogućiće svojim korisnicima u Velikoj Britaniji da prvi put prodaju i kupuju kriptovalute putem platne platforme. Kompanija je istakla da će njena nova usluga omogućiti korisnicima da biraju između četiri vrste kriptovaluta: Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash i da će biti dostupna putem aplikacije PayPal i web lokacije.

Na PayPal platformi će biti dodata nova kartica sa kriptovalutama, koja prikazuje cene valuta i nudiće obrazovni sadržaj, koji će pomoći u odgovaranju na uobičajena pitanja i informisaće o kriptovalutama, uključujući potencijalne rizike. Platni gigant izjavio je da se nada da će potez prihvatanja valute pomoći u poboljšanju znanja i razumevanja te valute, prenosi Irish Examiner.

Kriptovalute su i dalje kontroverzne zbog nedostatka propisa i konstantne promenljive vrednosti, a neki kritičari izrazili su zabrinutost zbog anonimnosti koja se nudi korisnicima u okviru transakcija, tvrdeći da valute koriste sajber kriminalci da sakriju svoje aktivnosti.

Potpredsednik i generalni direktor za blockchain, kriptovalute i digitalne valute na PayPal-u Hose Fernandez de Ponte (Jose Fernandez da Ponte) napomenuo je da bi nova usluga kompanije mogla pomoći da se više ljudi upozna sa tehnologijom i načinom na koji funkcioniše, pomažući da se bolje oblikuje uloga valuta u budućnosti.

„Pandemija je ubrzala digitalne promene i inovacije u svim aspektima naših života, uključujući digitalizaciju novca i veće usvajanje digitalnih finansijskih usluga među potrošačima“, izjavio je on i dodao: „Naš globalni doseg, stručnost u oblasti digitalnih plaćanja i znanje o potrošačima i preduzećima, u kombinaciji sa rigoroznom kontrolom bezbednosti i usklađenosti, pružaju nam jedinstvenu priliku i odgovornost da pomognemo ljudima u Velikoj Britaniji u istraživanju kriptovaluta. Posvećeni smo nastavku bliske saradnje sa regulatorima u Velikoj Britaniji i širom sveta, kako bismo ponudili svoju podršku i značajno doprineli oblikovanju uloge, koju će digitalne valute imati u budućnosti globalnih finansija i trgovine.“

PayPal je potvrdio da će nova usluga početi da se proizvodi tokom ove nedelje i da će biti dostupna svim kvalifikovanim korisnicima u narednom periodu. Ova kompanija je ranije pokrenula sličnu uslugu u SAD, koja sada omogućava korisnicima da kupuju u preduzećima, koja koriste kriptovalute, piše Irish Examiner.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...