Raste popularnost elektronske kupovine na rate

PayPal preuzima japansku platformu za odloženo plaćanje

BiznisInvesticijeNovacSvetVesti

8.9.2021 17:56 Autor: Vladimir Jokanović 0

PayPal preuzima japansku platformu za odloženo plaćanje PayPal preuzima japansku platformu za odloženo plaćanje
Kompanija PayPal saopštila je da kupuje japansku startap Paidy platformu za sistem odloženog plaćanja, poznatog kao “kupi sada, a plati kasnije“. Američki gigant online... PayPal preuzima japansku platformu za odloženo plaćanje

Kompanija PayPal saopštila je da kupuje japansku startap Paidy platformu za sistem odloženog plaćanja, poznatog kao “kupi sada, a plati kasnije“. Američki gigant online plaćanja navodi da je zaključila ugovor u vrednosti oko 2,7 milijardi dolara.

U saopštenju kompanije PayPal navedeno je da je pomenutom akvizicijom proširila “sposobnosti, distribuciju i relevantnost na domaćem tržištu plaćanja u Japanu, trećem najvećem tržištu elektronske trgovine u svetu“, prenosi CNN. Nekoliko nedelja ranije kompanija Square najavila je kupovinu platforme Afterpay, koja takođe omogućava kupovinu na rate.

Amazon je takođe najavio da će se udružiti sa Afterpay, kako bi uspostavili sistem prodaje na više rata za kupovine u iznosu većem od 50 dolara. Nova usluga Amazona se još testira, a trebalo bi da postane dostupna u predstojećim mesecima.

“Kupite sada, a platite kasnije, postao je popularan način na koji e-trgovci pokušavaju da dopru do, pre svega mlađih potrošača tokom pandemije. Kompanija Paidy osnovana je 2008. godine u Tokiju, a kasnije su je podržali Visa i Goldman Sachs. Paidi platforma dostigla je šest miliona korisnika. PayPal sarađuje sa njom već izvesno vreme.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...