Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije traži normalno radno vreme i pomoć za sve ugrožene delatnosti

Peticiju za otvaranje ugostiteljskih objekata za 24 sata potpisalo oko 9.000 građana

SrbijaVesti

29.3.2021 10:24 Izmenjeno: 10:59 Autor: Marija Jovanović 2

Peticiju za otvaranje ugostiteljskih objekata za 24 sata potpisalo oko 9.000 građana Peticiju za otvaranje ugostiteljskih objekata za 24 sata potpisalo oko 9.000 građana
U susret novoj sednici Kriznog štaba udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ saopštilo je da je peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima za... Peticiju za otvaranje ugostiteljskih objekata za 24 sata potpisalo oko 9.000 građana

U susret novoj sednici Kriznog štaba udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ saopštilo je da je peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima za 24 sata online potpisalo više od 4.500 građana, a još toliko i uživo.

Pored vraćanja normalnog radnog vremena ugostiteljima bez nelogičnih ograničenja, u ovom udruženju zahtevaju da se po hitnom postupku započne sa primenom Uredbe o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi prouzrokovanog epidemijom zarazne bolesti Covid-19.

Foto: Tanjug

Takođe, udruženje traži da se u najkraćem roku svim delatnostima koje su merama onemogućene da rade, poput ugostitelja, turističkih agencija, igraonica, perionica, organizacija događaja i pratećim delatnostima:

 • otpišu porezi i doprinosi
 • nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas
 • nadoknade troškovi 80 odsto bruto zarada za 12 meseci
 • ukinu parafiskalni nameti i nepotrebne dažbine (eko-taksa, Sokoj, natpisi na objektima…)
 • smanji PDV na pet odsto u naredne dve godine
 • umanje sve lokalne dažbine i takse

“Očekujemo da se Krizni štab reorganizuje na način da svi oni koji svojim neprofesionalnim delovanjem uzrokuju nepopravljivu ekonomsku štetu domaćim privrednicima i svi oni koji su u sukobu interesa podnesu ostavke”, poručuju u ovom udruženju.

 • Tanja

  29.3.2021 #1 Author

  Apsolutna nepravda za ovu delatnost! Slažem se sa njima u potpunosti!

  Odgovori

 • GocaBG

  29.3.2021 #2 Author

  Podrzavam sve sto su trazili,i nadam se da ce uskoro poceti sa radom…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...