PETROHEMIJA ZAUSTAVLJA PROIZVODNJU Nedostaje sirovina za rad

EkologijaSrbijaVesti

28.4.2020 14:54 Autor: Julijana Vincan 0

PETROHEMIJA ZAUSTAVLJA PROIZVODNJU Nedostaje sirovina za rad PETROHEMIJA ZAUSTAVLJA PROIZVODNJU Nedostaje sirovina za rad
Kompanija „HIP-Petrohemija“, najveći proizvođač petrohemijskih proizvoda u Srbiji, od četvrtka 30. aprila zbog nedostatka osnovne sirovine obustaviće do druge polovine maja proizvodnju u fabrici... PETROHEMIJA ZAUSTAVLJA PROIZVODNJU Nedostaje sirovina za rad

Kompanija „HIP-Petrohemija“, najveći proizvođač petrohemijskih proizvoda u Srbiji, od četvrtka 30. aprila zbog nedostatka osnovne sirovine obustaviće do druge polovine maja proizvodnju u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu. Proizvodnja u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru obustavljena je u petak, 24. aprila.

Foto: Pixabay,com

HIP Petrohemija je prinuđena da zaustavi proizvodnju zbog nedostatka primarnog benzina, osnovne sirovine za proizvodnju. Za sada je izvesno da fabrika neće raditi do druge polovine maja. Naša kompanija je održala proizvodnju i u uslovima vanrednih okolnosti usled korona virusa, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji, za šta su najviše zaslužni naši zaposleni“, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Tokom obustave proizvodnje u Pančevu i Elemiru biće realizovane aktivnosti provere funkcionalnosti i tehnološkog čišćenja procesne opreme, koje će obezbediti nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije, prenosi Tanjug. Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom, kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada, saopšteno je iz ove kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...