U državama Unije će do kraja leta biti vakcinisano 70 odsto punoletnog stanovništva

Kompanije Pfizer i Moderna podigle cene vakcina u ugovorima sa EU

EUVesti

1.8.2021 14:50 Autor: Marko Miladinović 0

Kompanije Pfizer i Moderna podigle cene vakcina u ugovorima sa EU Kompanije Pfizer i Moderna podigle cene vakcina u ugovorima sa EU
Kompanije Pfizer i Moderna podigle su cene svojih vakcina protiv virusa Covid-19 u najnovijim ugovorima sklopljenim sa Evropskom unijom. Nova cena za vakcinu kompanije... Kompanije Pfizer i Moderna podigle cene vakcina u ugovorima sa EU

Kompanije Pfizer i Moderna podigle su cene svojih vakcina protiv virusa Covid-19 u najnovijim ugovorima sklopljenim sa Evropskom unijom.

Nova cena za vakcinu kompanije Pfizer sada iznosi 19,50 evra u odnosu na 15,50 evra koliko je bila ranije, izvestio je list Financial Times, pozivajući se na delove ugovora u koje je imao uvid, prenosi agencija Reuters.

Cena Modernine vakcine je 25,50 dolara po dozi, u odnosu na ranijih 19 evra u prvom ugovoru o nabavci, ali manje nego prethodno dogovorenih 28,50 dolara, zato što je obim narudžbina porastao, navodi se u izveštaju, koji se poziva na zvaničnika upućenog u elemente ugovora.

Evropska komisija je početkom nedelje potvrdila da je prostor EU na dobrom putu da u potpunosti vakciniše najmanje 70 odsto punoletnog stanovništva do kraja leta.

Prema zvaničnom finansijskom izveštaju za drugi kvartal 2021. godine, kompanija Pfizer ostvarila je 19 milijardi dolara prihoda, a očekivanja investitora su da će čitavu godinu završiti u rangu između 76 i 80 milijardi dolara prihoda.

Za razliku od nje, Moderna će tek za koji dan objaviti rezultate drugog ovogodišnjeg tromsečja, ali trenutna predviđanja govore o isporučenoj količini od 800 miliona do milijardu doza vakcine protiv virusa Covid-19 u 2021. godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...