Odluka sindikata ne znači nužno početak štrajka

Piloti kompanije Lufthansa glasali u korist industrijske akcije

PoslovanjeTurizamVesti

1.8.2022 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Piloti kompanije Lufthansa glasali u korist industrijske akcije Piloti kompanije Lufthansa glasali u korist industrijske akcije
U nemačkom avio-prevozniku Lufthansa 97,6 odsto pilota glasalo je u korist industrijske akcije, ostavljajući otvorenom mogućnost za dalje otkazivanje letova u toku letnje putničke... Piloti kompanije Lufthansa glasali u korist industrijske akcije

U nemačkom avio-prevozniku Lufthansa 97,6 odsto pilota glasalo je u korist industrijske akcije, ostavljajući otvorenom mogućnost za dalje otkazivanje letova u toku letnje putničke sezone.

Štrajkovi i nedostatak osoblja već su primorali avio-kompanije, uključujući i Lufthansu, da otkažu na hiljade letova, zbog čega putnici čekaju na aerodromima po više sati, piše CNBC.

Glasanje ne znači nužno da će doći do štrajka, ali jeste signal poslodavcu da je neophodno doneti konstruktivne mere, izjavio je član sindikata pilota Vereingung Cockpit (VC) Marsel Grels (Marcel Groels), dodajući da su u sindikatu voljni da razgovaraju.

Portparol kompanije Lufthansa je saopštio da poštuje rezultate glasanja i da se nada da će se za pregovaračkim stolom doći do konstruktivnog rešenja.

Piloti iz sindikata traže povećanje plate od 5,5 odsto u toku ove godine, ujednačen sistem isplate za sve zaposlene u Lufthansa grupi, koja uključuje i kompaniju za niskobudžetne letove Eurowings.

Poslovanje nemačkog avio-prevoznika već je poremetio štrajk neletačkog osoblja, koji je primorao kompaniju da otkaže više od 1.000 letova.

Pored toga, 80 odsto pilota firme Swiss International Air Lines (SWISS), koja se nalazi u vlasništvu kompanije Luftansa, odbilo je predlog ugovora, saopšteno je iz njihovog sindikata uz napomenu da im je cilj da pregovore sa upravom SWISS-a privedu kraju u najkraćem mogućem roku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...