PIROTSKI „TIGAR TYRES“ KREĆE SA RADOM 4. MAJA Na posao se vraća 4.000 radnika

Firme u fokusuSrbijaVesti

24.4.2020 10:10 Autor: Ljiljana Begović 1

PIROTSKI „TIGAR TYRES“ KREĆE SA RADOM 4. MAJA Na posao se vraća 4.000 radnika PIROTSKI „TIGAR TYRES“ KREĆE SA RADOM 4. MAJA Na posao se vraća 4.000 radnika
Kompanija“ Tigar Tyres“ iz Pirota sprovešće sve neophodne pripreme kako bi 4. maja proizvodnja u toj fabrici krenula punim kapacitetom, najavljeno je iz fabrike.... PIROTSKI „TIGAR TYRES“ KREĆE SA RADOM 4. MAJA Na posao se vraća 4.000 radnika

Kompanija“ Tigar Tyres“ iz Pirota sprovešće sve neophodne pripreme kako bi 4. maja proizvodnja u toj fabrici krenula punim kapacitetom, najavljeno je iz fabrike.

„Pokretanje proizvodnje u „Tigar Tyres“ od velikog je značaja kako za samu fabriku, tako i za Pirot i za Srbiju. Fabrika zapošljava blizu 4.000 radnika i jedna je od najvećih naših izvoznika. Osim kontinuiteta proizvodnje, ova kompanija kao prioritet stavlja zaštitu i bezbednost radnika“, rekao je Dragan Stevanović, sekretar Udruženja za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PKS, koji je prisustvovao sastanku u Pirotu.

Nadležne službe fabrike su do detalja operativno razradile primenu glavne strategije za upravljanje krizom Covid 19, kako bi maksimalno epidemiološki zaštitili radnike, kažu u Privrednoj komori Srbije. Generalni direktor „Tigar Tyers“ Igor Zemit rekao je da će svakom radniku pored ostalih sredstava zaštite, biti obezbeđene  i po 3 zaštitne medicinske maske,prenosi Tanjug.

Suočena sa poteškoćama da realizuje redovne aktivnosti, kompanija „Tigar Tyres“ zaustavila je proizvodnju 23. marta ove godine. U međuvremenu preduzete su sve preventivne aktivnosti u skladu sa odlukama nadležnih državnih organa radi eliminisanja rizika od prenošenja korona virusa među zaposlenima tokom obavljanja radnih zadataka, što je, dodaju u PKS, dalo mogućnost ponovnog pokretanja proizvodnje.

TIGAR TYRES DOO

Nikole Pašića 213, Pirot, Srbija

Poslovni prihodi:
81.175.741.000,00 DIN (2018)
Broj zaposlenih:
3.388 (2018)
  • Lazar

    5.5.2020 #1 Author

    Nema otpuštanja, a radnici će moći da se vrate na svoja radna mesta bez straha od otkaza.
    Tigar Tyres je jedna ozbiljna i društveno odgovorna firma, bravo za rukovodstvo i nadam se da će se i drugi preduzetnici ugledati na model ove firme.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...