pravo na subvencije od 6.000 do 12.000 evra

PKS: Novi program podrške transformaciji malih i srednjih preduzeća

PreduzetnikSrbijaVesti

9.6.2022 12:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

PKS: Novi program podrške transformaciji malih i srednjih preduzeća PKS: Novi program podrške transformaciji malih i srednjih preduzeća
Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede organizuje „Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća“ i... PKS: Novi program podrške transformaciji malih i srednjih preduzeća

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede organizuje „Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća“ i pozvao je danas kompanije da konkurišu ostvarujući pravo na subvencije od 6.000 do 12.000 evra.

Ovaj program, koji će biti organizovan treći put, fokusiran je na unapređenje konkurentnosti MMSP i omogućava firmama da uz pomoć eksperata za digitalnu transformaciju poslovanje podignu na viši nivo uvođenjem savremenih alata, navodi se u saopštenju PKS.

Pravo učešća imaju sve kompanije koje zapošljavaju između pet i 249 radnika, a program je otvoren dok se ne potroše sredstva predviđena za subvencije.

Iz PKS-a su saopštili da je digitalna transformacija odlična prilika za mikro, mala i srednja preduzeća da ranim usvajanjem digitalnih tehnologija uvedu inovativne poslovne modele, značajno unaprede radne procese i stvore nove proizvode koji će im obezbediti brži rast i pozicioniranje na novim tržištima.

„To je i prečica za unapređenje komunikacije sa kupcima i dobavljačima, efikasnije planiranje finansiranja, podizanje profitabilnosti, unapređenje digitalnog marketinga i promotivnih aktivnosti“, istakla je PKS.

Kako je objašnjeno, bespovratna subvencija CDT-a do 6.000 evra izjednačena sa iznosom koji je kompanija spremna da investira u procese digitalne transformaciju.

„Ako kompanija investira, na primer 6.000 evra, u kupovinu adekvatnog softvera ili hardvera, onda će joj i CDT opredeliti bespovratnu subvenciju u istom iznosu. Ukoliko se firma odluči za sprovođenje rešenja zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI) u tom slučaju ima pravo na bespovratnu subvenciju do 12.000 evra“, rekao je direktor CDT-a Predrag Nikolić.

Više o uslovima konkursa i načinu prijavljivanja na sajtu CDT  www.cdt.org.rs . Program je otvoren dok se ne potroše sredstva predviđena za subvencije.

 • MARKO7

  9.6.2022 #1 Author

  Odličan potez za podršku, svaka čast!

  Odgovori

 • GINKO

  9.6.2022 #2 Author

  I nekom podrška da se pruzi

  Odgovori

 • Emilija

  9.6.2022 #3 Author

  Odlicno.Svaka podrska znaci

  Odgovori

 • TATJANA

  9.6.2022 #4 Author

  Svaka podrska je dobrodosla

  Odgovori

 • GOCA BG

  9.6.2022 #5 Author

  Odlicno,svala podrska puno znaci…

  Odgovori

 • SNEZANA

  10.6.2022 #6 Author

  Srednja i mala preduzeca nose velika,tako da im treba pomoci

  Odgovori

 • VERA

  10.6.2022 #7 Author

  Njima je podrska najpotrebnija.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...