Sektor metalske i elektro industrije učestvovaće u drugoj tematskoj nedelji

PKS uputila poziv privrednicima da se prijave za „Svemir“ na Dubai Expo 2020

InovacijePreduzetnikSvetVesti

17.8.2021 12:07 Autor: Gordana Bulatović 2

PKS uputila poziv privrednicima da se prijave za „Svemir“ na Dubai Expo 2020 PKS uputila poziv privrednicima da se prijave za „Svemir“ na Dubai Expo 2020
Povodom predstavljanja privrede na svetskoj izložbi “Dubai Expo 2020“, Privredna komora Srbije pozvala je privrednike iz sektora metalske i elektro industrije da se do... PKS uputila poziv privrednicima da se prijave za „Svemir“ na Dubai Expo 2020

Povodom predstavljanja privrede na svetskoj izložbi “Dubai Expo 2020“, Privredna komora Srbije pozvala je privrednike iz sektora metalske i elektro industrije da se do 3. septembra prijave za učešće u drugoj tematskoj nedelji pod nazivom „Svemir“.

„Privredna komora Srbije poziva kompanije metalskog i elektro sektora koje se bave svemirskim i avio tehnologijama, tehnologijama proizvodnje ‘mini’ satelita (CubeSat), avio industrijom, inovacijama, kao i tehnološko-inovativne startapove i privredna društva koja se bave razvojem i istraživanjem u ovim oblastima, da se prijave za učešće na tematskoj nedelji 2 „Svemir“ (Space Week), od 17. do 23. oktobra, u okviru Svetske izložbe ‘Dubai Expo 2020’, navodi se u saopštenju PKS.

Istraživanje svemira ubrzano dobija sve više na značaju i postaje jedna od najznačajnijih oblasti razvoja na globalnom tehnološkom nivou, a učešće srpskih kompanija na ovoj tematskoj sedmici pruža jedinstvenu priliku za ostvarivanje kontakta sa potencijalnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ostalih zemalja učesnica.

„Srbija ima šta da pokaže u domenu naprednih tehnologija koje se koriste u svemirskim istraživanjima, avijaciji i srodnim delatnostima, imamo uspešne i inovativne kompanije koje će imati priliku da predstave svoje proizvodno- tehnološke programe u ovom sektoru, kao i relevantne istraživačke i naučne institucije koje mogu da prezentuju svoje inovacije i pronađu potencijalne kooperante, dobavljače, saradnike i investitore iz različitih zemalja i kontinenata. Prisustvo relevantnih svetskih institucija i proizvođača u oblasti svemirskih tehnologija i avio industrije na Svetskoj izložbi predstavlja značajnu priliku za naše kompanije i institucije da postanu vidljivije i uspostave saradnju sa velikim sistemima kao što su NASA, Evropska svemirska agencija (ESA), SPACE X, BOEING”, kaže Marko Selaković, šef kancelarije PKS u Dubaiju i B2B direktor „Dubai Expo 2020“, i izražava uverenje da će se srpske firme u ovoj oblasti proizvodnje uspešno predstaviti.

Tokom trajanja „Dubai Expo 2020“ biće održano 10 tematskih nedelja, prva počinje sa Klimom i biodiverzitetom, druga je Svemir (od 17. do 23. oktobra), a zatim slede Urbani i ruralni razvoj (od 31. oktobra do 6. novembra), Tolerancija i inkluzija (od 14. do 20. novembra), Znanje i edukacija (od 12. do 18. decembra), Putovanja i umrežavanje (od 9. do 15. januara), Globalni ciljevi (od 16. do 22. januara), Zdravlje i velnes (od 27. januara do 02. februara), Hrana i agrikultura (od 17. do 23. februara) i Voda (od 20. do 26. marta).

  • Anna

    17.8.2021 #1 Author

    Sve teme su vrlo interesantne i nadam se da će se firme iz Srbije uključiti i u ostale teme

    Odgovori

  • Anna

    17.8.2021 #2 Author

    Sve teme su vrlo interesantne i nadam se da će se srpski naučnici i stručnjaci prijaviti i za ostale teme. Ne samo za Svemir

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...