Vodeći lanac supermarketa u Hrvatskoj kupcima već nudi ovu opciju

Plaćanje kriptovalatuma uskoro i u trgovinskim lancima u Srbiji?

NovacRegionSrbijaVesti

14.12.2021 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Plaćanje kriptovalatuma uskoro i u trgovinskim lancima u Srbiji? Plaćanje kriptovalatuma uskoro i u trgovinskim lancima u Srbiji?
Jedan o vodećih lanaca supermarketa u Hrvatskoj Konzum od ovog meseca u svojoj online prodavnici kupcima omogućava plaćanje kriptovalutama. Time je, kako su preneli... Plaćanje kriptovalatuma uskoro i u trgovinskim lancima u Srbiji?

Jedan o vodećih lanaca supermarketa u Hrvatskoj Konzum od ovog meseca u svojoj online prodavnici kupcima omogućava plaćanje kriptovalutama. Time je, kako su preneli tamošnji mediji, on postao prvi trgovinski lanac u toj zemlji koji nudi ovakvu vrstu plaćanja.

Plaćanje kriptovalutama trenutno je omogućeno samo u online prodavnici, bez dodatne naknade. Vlasnici kriptovaluta mogu da kupuju namirnice, higijenska i sredstva za domaćinstvo, kao i druge potrepštine iz ponude online prodavnice sa više od 12.000 artikala. Za plaćanje može da se koristi devet vrsta kriptovaluta – bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) i USDC, saopštila je ova kompanija.

Najveći trgovinski lanac u Hrvatskoj planira da ovakav način plaćanja uskoro uvede i u druge prodavnice.

Konzum posluje pod okriljem Fortenova grupe, koja je proletos zvanično postala i većinski vlasnik Mercatora, što nameće pitanje da li se slični potezi grupe planiraju i za srpsko tržište – hoćemo li moći da bitcoinom pazarimo u, na primer, prodavnicama lanaca Idea ili Roda, koji su u vlasništvu već pomenutog Mercatora, piše B92.net.

Iz kompanije nisu demantovali takvu mogućnost, makar ne za jedan brend – naprotiv.

„IDEA Online u ovom trenutku nema mogućnost naplate kupovine putem kriptovaluta. S obzirom na to da se internet trgovina u celom svetu kreće u tom pravcu, možemo da očekujemo da će i IDEA Online u narednom periodu razmatrati sve opcije o uvođenju kriptovalute, kao sredstva plaćanja“, poručili su kratko za B92.net iz Mercatora.

Podsećanja radi, maloprodajna mreža Fortenova grupe sastoji se od oko 2.400 prodajnih mesta Mercatora i Konzuma sa skoro 40.000 zaposlenih koji rade na pet tržišta u regionu sa 17,5 miliona stanovnika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...