Raspisan međunarodni tender za obnovu i proširenje luke Bogojevo

Planirana ulaganja u luke Prahovo i Bogojevo 500 miliona evra

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

20.7.2022 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Planirana ulaganja u luke Prahovo i Bogojevo 500 miliona evra Planirana ulaganja u luke Prahovo i Bogojevo 500 miliona evra
Delegacija Evropske unije u Srbiji i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su raspisali međunarodni javni poziv za obnovu i proširenje luke Bogojevo. Vrednost posla... Planirana ulaganja u luke Prahovo i Bogojevo 500 miliona evra

Delegacija Evropske unije u Srbiji i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su raspisali međunarodni javni poziv za obnovu i proširenje luke Bogojevo. Vrednost posla nije navedena.

Kako je izjavio ministar ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, država planira da ove i sledeće godine u luke Prahovo i Bogojevo zajedno uloži 500 miliona evra, po modelu koncesije, piše eKapija.

Luka Bogojevo se nalazi na levoj obali Dunava čija udaljenost od autoputa Beograd-Budimpešta iznosi 40 km.

Obim radova obuhvata izradu kompletnog projekta za izvođenje radova i kompletnu izgradnju novih kapaciteta Luke Bogojevo. Pored toga, izvođač je odgovoran za obezbeđenje stručnog osoblja, radnu snagu, materijal, postrojenje, opremu, usluge i prateće objekte. Ugovor će se sprovoditi prema „Uslovima ugovora za izgradnju građevinskih i inženjerskih radova po projektu naručioca“.

Predviđeno je da ugovor traje 42 meseca, a rok za prijavu je 20. oktobar 2022. godine.

Podsećamo, Ministarstvo je u martu raspisalo tender za nadzor nad izvođenjem radova na rekonstrukciji i proširenju luke Bogojevo, vredan 2,5 miliona evra.

Tagovi
BIZNIS TENDER

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...