Kenijska kompanija pregovara o uključivanju u projekte regenerativne poljoprivrede i skladištenja "plavog" ugljenika

Platforma CYNK započinje trgovanje tokenima

EkologijaSvetU fokusuVesti

3.10.2022 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Platforma CYNK započinje trgovanje tokenima Platforma CYNK započinje trgovanje tokenima
Prva platforma za praćenje redukcije emisija štetnih gasova u Africi u ovom tromesečju će početi da trguje tokenima kompanije koja proizvodi biomasu. Platforma poznata... Platforma CYNK započinje trgovanje tokenima

Prva platforma za praćenje redukcije emisija štetnih gasova u Africi u ovom tromesečju će početi da trguje tokenima kompanije koja proizvodi biomasu.

Platforma poznata kao CYNK, koristiće računovodstvenu knjigu Hedera Hashgraph, koja će joj omogućiti da trguje tokenima koje je kreirala firma Tamuwa, najveća kompanija za proizvodnju biomase u Keniji. Platforma takođe vodi pregovore o trgovini zaslugama za smanjenje emisija kompanije koja planira primenu regenerativne poljoprivrede na 50.000 hektara zemlje u istočnoafričkoj zemlji i pokretanje projekta skladištenja “plavog” ugljenika, piše Bloomberg.

Regenerativna poljoprivreda odnosi se na prakse skladištenja ugljenika, dok se plavi ugljenik, koji bi inače bio izbačen u atmosferu, skladišti u okeanskim i priobalnim sistemima.

Kompanija Tamuwa, koja je pokrenula platformu CYNK, proizvodi biomasu iz otpada nastalog u procesu obrade šećerne trske koji, ukoliko se ostavi da satruli, emituje metan. Zasluge za smanjenje emisija će inicijalno biti dostupne za prodaju na platformi CYNK, a kenijska kompanija takođe planira da sledeće godine za njih pribavi sertifikat “Zlatni standard”. U pitanju je sertifikat za verifikaciju nevladinih projekata za smanjenje emisije štetnih gasova.

Platformu CYNK pokrenuta je pomoću sredstava od preko 100 miliona dolara iz Sustainable Impact fonda, u vlasništvu HBAR fondacije. Fondaciju je osnovao Upravni odbor kompanije Hedera, koji uključuje predstavnike firmi kao što su Boeing i Standard Bank Group.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...