Solarne i vetroelektrane imaće 3.000 i 5.000 megavata kapaciteta

Kompanija Anglo American pokreće postrojenja za proizvodnju održive energije u Južnoj Africi

EkologijaSvetU fokusuVesti

18.3.2022 19:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kompanija Anglo American pokreće postrojenja za proizvodnju održive energije u Južnoj Africi Kompanija Anglo American pokreće postrojenja za proizvodnju održive energije u Južnoj Africi
Iz multinacionalne kompanije Anglo American saopšteno je da u okviru svojih rudarskih aktivnosti firma planira da targetira karbonsku neutralnost kroz pokretanje postrojenja za obnovljivu... Kompanija Anglo American pokreće postrojenja za proizvodnju održive energije u Južnoj Africi

Iz multinacionalne kompanije Anglo American saopšteno je da u okviru svojih rudarskih aktivnosti firma planira da targetira karbonsku neutralnost kroz pokretanje postrojenja za obnovljivu energiju u Južnoj Africi i tako obezbedi podsticaje za privatnu proizvodnju . 

Ova rudarska kompanija i Electricite de France su sklopile sporazum u okviru koga će razvijati solarne i vetroelektrane sa 3.000 i 5.000 megavata proizvodnog kapaciteta u narednoj deceniji, saopšteno je iz ove dve kompanije. U planu je, takođe, podsticanje lokalne proizvodnje i gradnja objekata za skladištenje. 

Gotovo cela Južna Afrika trenutno zavisi od državnih Eskom Holdings SOC elektrana na ugalj. Državna inicijativa za uključivanje privatnih proizvođača energije u sistem, koja je predstavljena 2011. godine izgubila je na poletu zbog zakašnjenja i nestabilne energetske politike. 

Vlada se obavezala da će oživeti program, iako nestašice i prekidi narušavaju ekonomiju, a prošle godine je odobrila izuzeće od licenciranja privatnim projektima koji proizvode najmanje 100 megavata. Južnoj Africi je potrebno između 4.000 i 6.000 megavata dodatnih kapaciteta kako bi realizovala sigurnu isporuku, navode iz kompanije Eskom.

  • MAJA

    18.3.2022 #1 Author

    Amerika i u dalekoj Južnoj Africi ima direktne investicije

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    19.3.2022 #2 Author

    Zagađivači izabrali drugi kontinent. Pa mogli su i na svojoj teritoriji ali…NEĆE!

    Odgovori

  • Milovan94

    19.3.2022 #4 Author

    Tako i treba. Lepo je čuti ovakve vesti.

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.3.2022 #5 Author

    Idealna zemlja da se obogate…

    Odgovori

  • Emilija

    21.3.2022 #6 Author

    Samo profit!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...